Kerstlichtjes, een knetterende haard, bourgondisch eten... De gezelligste tijd van het jaar komt eraan. Tenzij je geen enkel idee hebt wat je dit jaar weer moet cadeau doen aan vrienden en familie. Geen zorgen, deze 5 Belgische start-ups hebben een oplossing!

1. Gifts By Sir

Geen inspiratie voor de getrokken naam op het kerstfeest, een geschenk zoeken voor een neef die je maar twee keer per jaar ziet of je hebt geen idee wat je je moeder dit jaar moet cadeau? Gifts By Sir is een nieuwe app die belooft dé shopping assistent bij uitstek te worden voor elke Vlaming die op zoek is naar een ideaal cadeau. Je bepaalt je budget, je beantwoordt een tiental doordachte ja- neevragen over de gelukkige en voila, de app doet je enkele cadeau voorstellen. De app werkt samen met lokale handelaars en webwinkels, die je cadeau ingepakt aan huis leveren. Vaarwel cadeaustress, en tot nooit meer. 

2. Je hoogsteigen gin

Is er een ginfan in de zaal? Verras hem dan met zijn eigen, one-of-a-kind fles. Via Make Your Own Spirit kies je de vorm van de fles en ontwerp je helemaal zelf het label. Je eigen gepersonaliseerd ginfles, hoe leuk is dat? 

3. Te huur: ski-outfit

Wintersportvakantie is pure fun… behalve voor je portemonnee. Zeker als je na de eindejaarsfeesten niet meer in je snowboardbroek past. Of als dochterlief haar skipak ontgroeid is. Dat probleem smelt als sneeuw voor de zon, dankzij Skili. Dé oplossing om coole wintersportkledij en -accessoires te huren aan een zacht prijsje. Zodat er dit jaar ook een après-ski vanaf kan!

4. Koop altijd de juiste dingen

Altijd de juiste cadeautjes kopen? Drie vrienden ontwikkelden de webapp Gifthings waarmee je verlanglijstjes kan maken en delen met vrienden en familie. Het voordeel: je koopt iets wat je familie of vrienden ook écht willen. 

5. Geef je familie een leuk gezelschapsspel

De kerstvakantie is het ideale moment voor leuke gezelschapsspelletjes. Zoals DEER LORD, een kaartspel waarbij je vrienden en familie misleidt, manipuleert en verwart. Fun verzekerd! DEER LORD GAMES ging trouwens net in zee met de verdeler van Kolonisten van Catan en Carcassonne. Wordt dus zeker vervolgd.

Ken je nog leuke start-ups die je helpen met cadeautjes kiezen? Laat het weten in de comments! :)