Deloitte Belgium lanceert het Innovation Fund, waar start-ups de kans krijgen hun activiteiten verder te ontwikkelen dankzij kapitaalinjecties. Er wordt vooral gemikt op start-ups die actief zijn in informatietechnologie, analytics, digital en cyber, maar ook interne Deloitte spin-offs. Ze zullen samenwerkingsakkoorden afsluiten met Deloitte om gezamenlijk de markt te bewerken en hun product of service te ontwikkelen.

Innovatie bevorderen

Daarmee wil het bedrijf het engagement om innovatie te bevorderen onderstrepen. Het plan is om jonge ondernemingen in de technologiesector te empoweren in verschillende fases van hun ontwikkeling. Met het Innovation Fund bouwt Deloitte verder op al bestaande, complementaire innovatie-initiatieven zoals het Booster-programma en Deloitte’s Technology Fast 50. Concreet plant het een bijkomende investering in 3 veelbelovende start-ups in 2017.

De organisaties waarin wordt geïnvesteerd, worden zorgvuldig geselecteerd en hebben bewezen dat ze disruptie als strategisch voordeel kunnen inzetten. Guido Vandervorst, Innovation Leader, Deloitte Belgium: “Er werd een aanzienlijk investeringsbedrag vastgelegd dat in de komende 3-5 jaar moet worden gebruikt om een win-win situatie te creëren: door te investeren in innovatie creëren we nieuwe markten en nieuwe manieren om diensten te verlenen.”

Het Deloitte Innovation Fund zal gebruikmaken van de bestaande incubator- en acceleratorprogramma’s van Deloitte. Piet Vandendriessche, CEO Deloitte Belgium: “Deloitte’s Technology Fast 50, het Booster-programma en het Innovation Fund bevestigen het engagement van Deloitte om de Belgische economie te stimuleren door innovatie, nieuwe businessmodellen en disruptieve technologieën te promoten. Deze programma’s steunen Belgische ondernemingen in verschillende fasen van hun levenscyclus, van start-up tot scale-up, tot maturiteit.” Meer info kan je vinden op www.deloitte.com/be/innovation-fund