De drie oprichters van het platform: Fréderic Geeraert, Anna Praet en Wendy Geeraert. 

Start-up Co-libry lanceert een vastgoedplatform waarmee je gemakkelijk een nieuwe thuis kan vinden. Dankzij de combinatie van verschillende databronnen en een zoekrobot, geef je als zoeker aan welke zaken belangrijk voor jou zijn in een woonomgeving. Denk dan aan een kleuterschool of station in de buurt. Ook op financieel vlak begeleidt het platform je met allerlei tools. 

Omslachtige zoektocht verleden tijd

Wat vind jij belangrijk als je een huis zoekt? Winkels? Of toch liever wat groen? Bij Co-libry kan je niet enkel op prijs en grootte zoeken, maar ook op factoren zoals sportgelegenheden en openbaar vervoer-mogelijkheden. Mede-oprichter en CEO Wendy Geeraert ontwikkelde het platform naar aanleiding van haar eigen huizenzoektocht. “Hoeveel sites ik ook bezocht, ik leek nooit klaar te zijn met het zoeken naar mijn nieuwe woning. Je moet steeds tientallen zaken opnieuw controleren bij elk zoekertje. Co-libry doet dat nu automatisch en begeleidt je op een persoonlijke en no-nonsense manier.”

One stop shop

Daarnaast biedt Co-libry ook hulp aan eens je dat perfecte huis gespot hebt. Je vindt er bijvoorbeeld een leningcalculator en tips en tricks bij het bezichtigen van je potentiële nieuwe huis. Ook zie je welke banken en notarissen in jouw buurt zijn. Om nog meer diensten op het platform aan te bieden gaat Co-libry de komende maanden op zoek naar bijkomende partners zoals vastgoedkantoren, aannemers, architecten en verhuisfirma's. Binnenkort is het platform dus misschien wel jouw one stop shop als je op zoek gaat naar een nieuwe woning. 

Momenteel is Co-libry actief in Vlaanderen en Brussel. Tegen de zomer van 2017 lanceert de start-up het vastgoedplatform ook in Wallonië. Meer info vind je op co-libry.com.