NGDATA, een softwarebedrijf dat oplossingen ontwikkelt voor het beheer en optimaliseren van klantenervaringen, kondigde vandaag aan dat het 9.4 miljoen dollar aan durfkapitaal heeft opgehaald. Het totaal voor de Serie B-financieringsronde komt nu op net onder de 20 miljoen dollar.

Groei staat centraal

Deze laatste investering is voor NGDATA een belangrijke bevestiging van de groei van het bedrijf en de stijgende vraag naar het besturingssysteem voor het beheer van klantenervaringen van NGDATA, Lily Enterprise. De opgehaalde financiering zal worden gebruikt om de sales en de marketing te stimuleren en de productinnovatie en overnameactiviteiten te versnellen.

"Bij NGDATA staat de klant centraal, en ons bedrijf bloeit omdat bedrijven beseffen hoe waardevol het is al hun gegevens te kunnen gebruiken om meer inzicht te krijgen in hun klanten en zo op een meer persoonlijke manier met hen te communiceren," aldus Luc Burgelman, CEO bij NGDATA. "Met deze financiering kunnen we onze binnenlandse en internationale groei doorzetten, ons personeelsbestand uitbreiden en onze tactische overnamestrategie verder aandrijven."

Nieuwe krachten

NGDATA kondigde tevens aan dat Dominique Illien, CEO van Editions Lefebvre Sarrut, de raad van bestuur komt versterken. Illien zal samen met de huidige bestuursleden de aanhoudende groei van het bedrijf begeleiden. Illien is alvast enthousiast over zijn nieuwe positie: “Ik ben erg blij deel te mogen uitmaken van het team van NGDATA tijdens deze boeiende periode voor het bedrijf."

Is het Gentse NGDATA binnenkort een wereldbegrip?