Sven De Cleyn, Program Manager bij imec.istart. Bron foto: imec

De eerste imec.istart call van 2017 brengt ons meteen wat nieuws. imec.istart komt met een speciaal incubatietraject voor start-ups in de media-, telecom- en entertainmentsector. Ze krijgen extra steun, onder meer in de vorm van 50.000 euro aan extra funding. 

Vanwaar die keuze? Volgens Sven De Cleyn, Program Manager bij imec.istart, is het belangrijk om je als incubator te onderscheiden. “Tegenwoordig is er in België een breed scala van incubatoren om lokaal ondernemerschap te ondersteunen. We moeten onszelf en ons aanbod voortdurend heruitvinden om ervoor te zorgen dat we een toegevoegde waarde blijven leveren aan elke start-up die zich bij ons programma aansluit.”

Extra steun en funding

De specifieke trajecten voorzien een aanvullende steun voor de start-ups actief in deze marktsegmenten. Het gaat hierbij om een extra financiering van 50.000 euro, gespecialiseerde coaching in de domeinen waar ze actief zijn en exclusieve toegang tot hun business netwerk, vakkennis en beschikbare technologieën.

Het initiatief is een samenwerking tussen imec, Barco, Mediahuis, Medialaan en Telenet als investeringspartners, en MediaNet Vlaanderen en VRT Sandbox als ondersteunende partners. Dit is het derde speciale traject van imec.istart na de lancering van de Blue Health en de Logistics & Mobility verticals in 2015.

De call loopt nog tot 1 februari.