Het team achter SweepBright

SweepBright, de Belgische PropTech applicatie die vastgoedmakelaars helpt bij het creëren, verdelen en opvolgen van vastgoedaanbiedingen, is op weg om een wereldspeler te worden nu Volta Ventures het bedrijf gaat ondersteunen met een A-serie investering van 1,5 miljoen euro. Zowel de investering als de partijen die erbij betrokken zijn tonen aan dat Property Tech en Belgische start-ups met groeiende internationale ambities heel wat potentieel hebben

Van Antwerpen tot New York

SweepBright ontstond een klein jaar geleden uit een schets op een stukje papier. Vandaag heeft het bedrijf kantoren in Antwerpen en New York, werden de eerste klanten bediend in Australië via het REIQ en zijn er gesprekken aan de gang met grote wereldwijde vastgoednetwerken. In België hebben verschillende van de meest geavanceerde agentschappen zoals WeInvest het platform al in gebruik genomen.

SweepBright biedt een oplossing voor een probleem dat alle vastgoedmakelaars en agenten wereldwijd gemeen hebben. Tot de dag van vandaag maken de meesten onder hen nog steeds gebruik van pen en papier voor het invoeren van nieuw vastgoed. Bestaande IT-systemen zijn vooral afgestemd op het CRM aspect van het verkoopproces maar niet op de creatie van nieuwe aanbiedingen. Een makelaar kan tot een halve dag spenderen aan het verzamelen en ordenen van alle gegevens over een eigendom vooraleer het kan worden aangeboden aan potentiële kopers.

Dankzij SweepBright kunnen vastgoedprofessionals ter plekke op hun smartphone een nieuw aanbod maken waardoor ze sneller kunnen beginnen met verkopen en zelfs alles kunnen beheren ook wanneer ze onderweg zijn. Hierdoor wordt hun verkoopproces efficiënter dankzij een snellere creatie en publicatie van vastgoedaanbiedingen, een betere afstemming tussen kopers en verkopers en een betere opvolging.

"Indrukwekkende 'can do'-mentaliteit"

Raphaël Bochner, mede-stichter & CEO van SweepBright, zegt: “We zijn uiterst tevreden met de investering van Volta Ventures en met de ondersteuning die ze ons bieden. Dit is een grote stap na de initiële investering door de oprichters van Showpad, In The Pocket en Green Park Investment Partners.

CEO Raphaël Bochner

Frank Maene, Managing Partner bij Volta Ventures, voegt toe: “ Ik ben zeer onder de indruk van de 'can do'-mentaliteit van Raphaël en Yoram en nog meer van de fantastische feedback die ik kreeg van de vastgoedmakelaars die ik contacteerde. Ik zag zelf hoeveel manueel werk er nog moet gebeuren om een pand te registreren. Ook de marktomvang trok ons aan. Wereldwijd zijn er miljoenen vastgoedprofessionals die smeken om een oplossing die hen helpt bij het verminderen van hun werkdruk.”

Niet de enigen

Onlangs kreeg nog een andere Belgisch bedrijf een fikse kapitaalinjectie van Volta Ventures. Het Aalsterse CHILI publish, dat zich specialiseert in online editing bij print service providers, mocht 2,55 miljoen ontvangen. Kevin Goeminne, CEO, reageerde toen verheugd: "Wij zijn zeer enthousiast over dit nieuwe avontuur. Het motto blijft: work hard, play hard, care even more. We zijn ervan overtuigd dat deze investeringssteun nog meer kansen zal opleveren voor online editing."

Wij wensen SweepBright alvast veel succes met hun verdere groei!