Eind maart gaan twintig CEO's en ondernemers met elkaar op de vuist. Gelukkig is dat wel voor het goede doel. Ze nemen namelijk de bokshandschoen op ten voordele van vzw Stop Darmkanker. Twaalf weken lang ondergaan ze een intensief trainingsprogramma, dat dan op 23 maart 2018 zal uitmonden in een boksgala voor het goede doel.

Junior Bauwens als coach

Boardroom Boxing is een evenement dat dit jaar voor de eerste keer georganiseerd wordt en letterlijk de strijd aangaat tegen darmkanker. Twintig gemotiveerde ondernemers, bedrijfsleiders en CEO's nemen deel aan het evenement en volgen gedurende 12 weken een intensieve bokstraining. Junior Bauwens, EK kampioen boksen, neemt de rol op van trainer en bereidt de ondernemers zowel mentaal als fysiek voor. Zo zijn ze opgewarmd om tijdens het slotevent op te boksen tegen een mededeelnemer van dezelfde gewichtsklasse.

Dat doen de ondernemers niet zomaar. Een groot deel van het inschrijvingsgeld van Boardroom Boxing gaat namelijk naar de bestrijding van darmkanker. Op het slotevenement kunnen de deelnemers zich ook laten sponsoren door hun vrienden, kennissen, familieleden of bedrijfsmedewerkers, ook ten voordele van vzw Stop Darmkanker.

Het initiatief is een idee van Michiel Vanderheyden, zaakvoerder van Goosebumps. Om alles te realiseren, werkt hij samen met verschillende partners. Het idee voor Boardroom Boxing ontstond als volgt: drie jaar geleden kwam Vanderheyden in contact met Junior Bauwens op het Europees kampioenschap en hij was erg onder de indruk van de bokser. Hij wou Bauwens graag op een bepaalde manier steunen, maar wist nog niet echt hoe.

Toen hij een tijdje terug Luc Colemont, de oprichter van vzw Stop Darmkanker, tegenkwam, vielen plots alle puzzelstukjes in elkaar. Hij besloot een project op te starten dat zowel Bauwens als Colemont ten goede zou komen. Zo kwam het idee van Boardroom Boxing tot stand. Overigens neemt Vanderheyden ook zelf deel.

De deelnemers tijdens een van hun trainingen

"Het is pittig"

Tussen de deelnemers zien we heel wat bekende namen opduiken. Yuri Vandenbogaerde, (Ambassy), Katrien Devos (HRbuilders) en Erwin Jansen (These Days) zijn er enkele van. Ook Anton Luyten, Manager Director van Esign, neemt deel. Als we hem vragen hoe hij tot nu toe al terugkijkt op zijn traject, reageert hij erg enthousiast: "Het is erg leuk, maar ook intensief en pijnlijk. Het merendeel van de kandidaten had het toch wat onderschat. We trainen gemiddeld drie tot vier keer per week en daarin moeten we heel wat klappen verwerken. Het is pittig", lacht hij. "Het is wel leuk dat je zoveel nieuwe mensen leert kennen uit de bedrijfswereld en de sfeer op de trainingen zit wel goed. Alleen merk je wel dat naarmate de tijd vordert iedereen wat meer op zijn hoede is en bezig is met wie zijn tegenstander zal worden. Niemand wil afgaan voor de ogen van zijn vrienden, familie en collega's."

"Al zou het publiek daar misschien niet zoveel tegen hebben", grinnikt Luyten. "Veel mensen zijn geïnteresseerd in het project, maar of het vanuit leedvermaak of voor het goede doel is, weet ik niet. Maar ach, het belangrijkste is dat er volk op af komt zodat we de vzw ten volle kunnen steunen", besluit Luyten uitgelaten.

Wie meer info wil, kan onderstaand filmpje bekijken of een kijkje nemen op boardroomboxing.be