Naar jaarlijkse gewoonte heeft Deloitte de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven van België opgelijst. De Technology Fast 50, want zo heet deze prestigieuze ranking, wordt opgesteld op basis van procentuele omzetgroei over de afgelopen vier jaar. Wie het Leuvens cybersecuritybedrijf Guardsquare opvolgt als uiteindelijke winnaar weten we pas op 14 november. Net als voorgaande jaren wordt het ook uitkijken naar welke start-up met de titel van ‘Rising Star’ gaat lopen en wie de Award voor ‘Most Sustainable Growth’ en van ‘Most Disruptive Innovator’ in de wacht sleept.

Rijzende ster aan het start-up firmament

“De kwaliteit van de start- en scale-ups die we dit jaar mochten ontmoeten, is de beste sinds de lancering van Deloitte's Technology Fast 50 vijf jaar geleden in België”, windt Nikolaas Tahon, Managing Partner Deloitte Private en Programme Leader Deloitte's Technology Fast 50, er geen doekjes om. “De vindingrijkheid en toewijding van alle organisaties maakte het erg moeilijk om slechts 10 bedrijven te selecteren om door te gaan naar de laatste ronde van de Rising Star-competitie. We verwachten dat de meeste, zo niet alle, bedrijven in de nabije toekomst succes zullen boeken.”

Tahon doelt op de 61 Rising Star-kandidaten (allemaal bedrijven die minder dan vier jaar actief zijn in de technologiesector) die op 15 oktober jongstleden hun pitch deden voor een aantal Deloitte industrie-experten. Volgende tien laureaten mogen op 14 november, onder toeziend oog van een externe jury, strijden om de felbegeerde titel van ‘Rising Star’:

  • Calculus - Rob van Dun – Zutendaal
  • CompliData– Matthias Verbeke – Tervuren
  • Epilog - Jurgen Van Broeck – Gent
  • Esoptra – Paul Carpentier – Herentals
  • Keyrock - Kevin de Patoul – Brussels
  • Magics Instrument - Jens Verbeeck – Geel
  • Mobit Belgium - Bernard De Groote & Alexander De Bièvre – Evergem
  • Settlemint - Matthew Van NiekerkLeuven
  • ThermoVault - Sandro Iacovella – Genk
  • Unifly - Marc Kegelaers - Antwerpen

“Succesvolle start-ups kunnen rekenen op een sterk team, zij hebben de juiste mensen op de juiste plaats. Het belangrijkste is echter hoe duidelijk zij hun ‘unique selling proposition’ bepaald hebben. Alleen zo kunnen zij hun volledige potentieel realiseren. Het bedrijf dat er in slaagt om zijn maturiteit op deze twee vlakken aan te tonen zal dit jaar bekroond worden tot Rising Star”, aldus Duco Sickinghe, CEO Fortino Capital, die de jury van deskundigen zal voorzitten. Vorig jaar won Byteflies de titel van Rising Star.

Extra awards

Behalve de Rising Star en de prijs voor snelst groeiend techbedrijf in België (1 van de 50 namen uit de lijst hieronder) reikt Deloitte ook een award uit voor 'Most Sustainable Growth', op basis van een continue groei in de huidige en vorige Technology Fast 50 ranking.

De Deloitte’s Technology Fast 50 bekroont ook de snelst groeiende bedrijven in elk van volgende zeven categorieën: Communication, Environmental Technology, Fintech, Hardware, Healthcare & Life sciences, Media & Entertainment en Software.

Tot slot is er ook een trofee voor Most Disruptive Innovator. Die gaat elk jaar naar een Rising Star-genomineerde met het meest revolutionaire concept of product binnen een bepaald technologiesegment.

Fast 50 Business Forum

Eveneens op 14 november,v oorafgaand aan de Awards Ceremony, wordt het Fast 50 Business Forum georganiseerd. Keynote spreker Tammy J. Erickson, adjunct professor aan de London Business School, zal er waardevolle inzichten delen over ‘The Future of Work’. Tijdens de matchmaking, dat zal plaatsvinden tijdens het Business Forum, helpt Deloitte de netwerken van techondernemers versterken door start-ups samen te brengen met corporates, familiebedrijven, investeerders en ondernemers.