Topondernemers zijn hot in België. Ze schitteren in diverse televisieprogramma's, komen uitgebreid aan het woord in kranten en tijdschriften, en worden door start-up ondernemers aanbeden als waren het rockgoden. Maar vaak laten deze vertrouwde sterren aan het ondernemersfirmament ons niet zo makkelijk toe in hun persoonlijke leefwereld, hebben we geen flauw benul van wat ze in hun vrije tijd doen, wat hun favoriete boek is en aan welke hobby ze graag geld spenderen. Je komt het allemaal te weten in onze nieuwe wekelijkse rubriek ‘vijf op een rij’. Deze week: Magali De Reu, freelance storyteller en copywriter, alsook bedenkster en gastvrouw van de YouTube-show Techmag waarvoor ze iedere week een techondernemer op haar sofa uitnodigt.

Hoe kan je naast je drukke ondernemersbestaan het best ontspannen?

Reizen, tenzij het voor professionele doeleinden is. Daarnaast vind ik het leuk om helemaal op te gaan in een Netflix-serie. En ten minste elke twee maanden doe ik een wellness. Dat is voor mij de echte definitie van ontspanning.”

Waaraan geef je graag geld uit?

“Reizen, en dan liefst met alles erop en eraan. Ik geef toe dat ik niet terugdeins voor een stevige portie luxe, maar ik gun het mezelf omdat ik het hele jaar door knal gelijk zot. Ik hou ervan om nieuwe landen en gebieden te ontdekken, maar ik denk dat mijn omgeving weet dat ik de VS nooit beu word.”

“Ik geef toe dat ik op vlak van technologie nogal materialistisch ben. Ja, ik heb graag de nieuwste iPhone en experimenteer naar believen met de nieuwste snufjes.”

“Tot slot geef ik ook graag geld uit aan eten. Restaurant, brunch,... over heel België zijn er zoveel geweldige culinaire verrassingen!”

Welk recent boek kan je iedereen aanraden? Waarom?

“Ik heb er twee. Bedrock is het boek van het gelijknamige online platform, waar je alles terugvindt over leven met meer bewustzijn. Dat gaat van een mailbox waarvan je helemaal zen wordt tot voeding en mindfulness. Geen holle praat, wel iets waar meer ondernemers stil bij moeten staan.”

“Recent heb ik ook Bad Blood van John Carreyrou gelezen. Het gaat over Theranos, de Silicon Valley start-up van Elisabeth Holmes die met haar medisch innovatief product iedereen om de tuin heeft geleid. Dat deed ze door onder andere een loos product op de markt te brengen en een lage stem te faken om zo meer geloofwaardigheid te creëren. Ongelooflijk.”

Wie tip jij als een beloftevolle start-up waar we de komende jaren nog veel zullen van horen?

“Er blijven er maar bijkomen! Ik geloof in veel Belgische start-ups, maar deze actief in healthcare zijn verdomd goed bezig om world domination te bereiken. Dan kijk ik vooral naar FibriCheck en Lynxcare. Als je ziet welk pad zij de jongste jaren hebben afgelegd, dan ben ik benieuwd naar wat de toekomst brengt. Het is ook mooi hoe zulke start-ups vooral bescheiden blijven in hun prille weg naar succes.”

Op welke realisatie ben je zelf het meest trots?

“Over het algemeen sta ik weinig stil bij de dingen die ik heb bereikt, simpelweg omdat ik altijd hogere doelen stel voor mezelf. Toch vind ik dat iedereen tijd zou moeten nemen om zichzelf een schouderklopje te geven, want dat doen we allemaal te weinig.”

Op TEDx mijn verhaal delen en het jaar nadien de editie presenteren was de max, en ik ben er nog steeds dankbaar voor. Maar vandaag kijk ik vooral met veel goesting en enthousiasme naar Techmag, mijn wekelijkse YouTube show. Ik hoop dat het mee bijdraagt aan de succesvolle ondernemers van morgen.”