(Photo by Ellen Goegebuer)

Topondernemers zijn hot in België. Ze schitteren in diverse televisieprogramma's, komen uitgebreid aan het woord in kranten en tijdschriften, en worden door start-up ondernemers aanbeden als waren het rockgoden. Maar vaak laten deze vertrouwde sterren aan het ondernemersfirmament ons niet zo makkelijk toe in hun persoonlijke leefwereld, hebben we geen flauw benul van wat ze in hun vrije tijd doen, wat hun favoriete boek is en aan welke hobby ze graag geld spenderen. Je komt het allemaal te weten in onze nieuwe wekelijkse rubriek ‘vijf op een rij’. Deze week: de jonge Oost-Vlaamse onderneemster Marie Van den Broeck die met haar start-up My Add krukken en rolstoelen comfortabeler maakt met innovatieve hulpstukken die ook nog eens mooi ogen.

Hoe kan je naast je drukke ondernemersbestaan het best ontspannen?

Met onze hond Nelson gaan wandelen in de natuur. Héérlijk! Of gaan badmintonnen. Ik heb me onlangs ingeschreven in de Gullegemse badmintonclub en daar kan ik me écht uitleven. Ik voel me terug tot leven komen na jaren niets van sport te hebben gedaan. Ik kan het echt iedereen aanraden omdat je de dag nadien terug met full focus aan je werk begint!”

Waaraan geef je graag geld uit?

Als prille starter investeer ik het meeste geld nog in het bedrijf en in het ontwikkelen van nieuwe producten. Privé haal ik bewust niet te veel uit het bedrijf, en dat is eigenlijk ook niet erg want veel heb ik niet nodig. Geef me mijn hond en een badmintonracket en ik ben perfect gelukkig.”

Welk recent boek kan je iedereen aanraden? Waarom?

Ik ben niet zo'n fervente boekenlezer. I just do things my way. En als ik iets moet weten, zoek ik het op, hetzij in boeken, hetzij op het internet of bij kennissen. Wel zijn we aan het kijken om binnenkort met een crowdfunding campagne te starten voor één van onze volgende producten. Een aanrader is 'Reward based crowdfunding, een handleiding'. Een echt hands-on boek, zo heb ik het graag.”

Wie tip jij als een beloftevolle start-up waar we de komende jaren nog veel zullen van horen?

Entusia, een start-up waar ik zo hard in geloof dat we er binnenkort zelf mee gaan samenwerken. Entusia creëert stijlvol en comfortabel ondergoed voor zowel mannen als vrouwen met licht urineverlies. Het herbruikbare ondergoed met ingewerkte uitwasbare pads heeft in de voorbije twee jaar al meer dan 77 ton afval bespaard! Deze start-up die zich zo hard inzet voor het milieu én daarbij ook het stigma wegwerkt, is volgens mij een voorbeeld en inspiratie voor vele bedrijven.”

Op welke realisatie ben je zelf het meest trots?

Op onze Henry Van de Velde Award voor ons eerste product, de MySleeve voor krukken. De prestigieuze HVDV Award voor de MySleeve zette ons op gelijke hoogte met de beste ontwerpers van België, waaronder Axel Enthoven. Een hele eer voor een jonge ontwerper zoals ik en een meer dan welgekomen boost voor ons bedrijf!