Sabine van Meenen gidst sinds 2005 ondernemers succesvol naar het volgend niveau
waarin ze vrijer, vrolijker en vanuit meer vertrouwen & flow ondernemen.
We zitten in een radicale shift ook in de ondernemerswereld. Het vraagt om meer vanuit ons pure “zijn” te ondernemen. Pascale Naessens is hierin een sprekend voorbeeld. Recent woonde ik de boeiende boekpresentatie van Pascale Naessens bij. Voor mij is ze ook als ondernemer een ware inspiratiebron omdat ze de nieuwste tendensen voorleeft. Hieronder deel ik mijn persoonlijke visie in zeven tendensen.”

Tendens 1: Echt verbinden is van mens tot mens

Met de opkomst van robotisering, artificiële intelligentie, zelfkassa’s wordt menselijkheid, compassie en liefdevol verbinden nog belangrijker. Veel grote bedrijven laten daar iets cruciaals liggen. Een mens snakt naar échte verbinding met een ander human being. Pascale Naessens is een ware verbinder. Dit leeft ze voor door haar volgers live of online samen te brengen. Ze vertelt vanuit kwetsbaarheid en kracht haar verhaal waardoor ze harten diep raakt. Terwijl ze je boek signeert neemt ze tijd en aandacht om een praatje te maken.  Een mens heeft nood om gehoord en gezien te worden.

Tendens 2: Lever een bijdrage aan de wereld als Ghandi

“Be the change you want to see in the world”. Waarbij Gandhi’s missie 'vrede' was, is die van Pascale gegroeid vanuit een diep verlangen dat mensen zich gelukkiger voelen dankzij gezondere voeding. Ze weet maar al te goed wat ongezonde voeding met je lichaam doet. De focus van haar bedrijf is om een grootse verandering in de wereld teweeg te brengen met haar voedingsfilosofie. Als jij je ware missie leeft, dan stroomt het ook financieel (Mits een paar eenvoudige, slimme strategieën toe te passen).

Tendens 3: Geloof als Jeanne D’Arc in je missie

Ook al lijkt de markt verzadigd van kookboeken, Pascale blijft trouw aan haar visie over koken en voeding. Dit houdt haar niet tegen in haar missie. Het is tijd om gezonder te eten met pure ingrediënten in plaats van ultra bewerkte voeding. Gezonder eten bevordert ons goed voelen en geluk en het geeft een grote shift in ons energielevel. Geloof als een warrior in je missie!

Tendens 4: Creëer vanuit hart & ziel & houd je hoofd erbij

Bezieling gaat eerst want dit is je pure expansie van je groter potentieel. Creëer vanuit een zuiver hart, vanuit zuiver voelen. Daarnaast is het belangrijk om ook het hoofd dus de strategie, structuur en ratio in te zetten. Waarom hebben we er anders één? Pascale onderbouwt haar visie met duidelijke, wetenschappelijke bewijzen van haar inspiratiebronnen. Dus hoofd & hart gaan hand in hand en de ziel is leidend voor expansie.

Tendens 5: Belevings-ondernemen is hot!

Tijdens haar boekpresentatie werden we vriendelijk onthaald door de energieke Nancy Lamont die de organisatie in handen nam. Na de voorstelling door Pascale mochten we proeven van 2 overheerlijke gerechten. Je raakt aan de praat met nieuwe tafelgenoten en beleeft een fantastische avond. Bovendien kwam ik Gina De Groote van Change Think Positive tegen die ook voluit haar missie leeft. Kortom elk zintuig werd aangeraakt: Je ziet, proeft, smaakt, ruikt, hoort, voelt het waardoor die avond nog lang blijft nazinderen.

Tendens 6: Gebruik je creativiteit en lef als Einstein

We bezitten het allemaal: “Out of the box” denken en “moed” hebben. Soms zit het wat ondergesneeuwd omdat we ons potentieel niet helemaal leven. Wees creatief en ga met lef voluit voor je visie waardoor je die grotere impact creëert. Pascale haar boeken zijn vertaald in het Engels, Frans, Duits en Chinees. Hierdoor werd ze de belangrijkste auteur en inspiratiebron rond gezonde voeding. In samenwerking bracht ze keukenbenodigheden, serviezen, linnen, badartikelen op de markt. Slim bekeken want het past precies bij de doelgroep die ze aanboort. Let op trends. Denk buiten de kaders en ga er moedig mee aan de slag!

Tendens 7: Klantenverhalen zijn haar beste bewijs

Het gaat niet enkel over het succesvol overwinnen van haar eigen cravings, dips en zoektocht naar gezonder eten. Het draait vooral om het succes van tevreden klanten en de energieke testimonials en bewezen verhalen die ze dagelijks hoort. Zelf sukkelde ik vijf maanden met mijn darmen waardoor ik geen energie meer had. De darmspecialist zei: 'Leer ermee leven'.  Ik bleef zoeken naar de oorzaak. Blijkbaar heeft een gezond microbioom, stress en pure voeding een zeer grote impact op de darmen. Vandaar dat ik volledig achter haar voedingsfilosofie sta en ook een ambassadeur ben voor haar werk.

Haar marketing werkt magisch

In haar laatste boek “Chez Pascale” zit een QR code. waarbij je je eigen foto op de cover kunt zetten. Als je jouw cover dan deelt, vormt het gratis reclame voor haar nieuwste boek. In haar nieuwste boek staan zalige recepten waarvan ik er deze week een paar uittest.

Bonus tendens: Onderneem meer vanuit 'ZIJN'

Authenticiteit is cruciaal in de huidige manier van ondernemen. Ondernemen vanuit je pure zelf, echt zijn. Mensen voelen het als jij je pure levensenergie uitstraalt. Je haalt inspiratie uit rolmodellen. Vergeet niet dat niemand jouw unieke levens-en ondernemersweg heeft gelopen. Neem dit mee voor de toekomst van je bedrijf en blijf trouw aan jezelf tijdens het ondernemen. Hierin is Pascale een leidend voorbeeld. Fake en copycats worden zo doorprikt. Ondernemen vanuit eerst ZIJN, dicht bij jezelf en dan pas dingen gaan doen. Pascale Naessens heeft zichzelf terug overtroffen met haar 19 (?) de boek. Je voelt het zo als een ondernemer dingen met hart en ziel in de wereld zet en dat het draait om iets groters dan zichzelf. Als je het slim aanpakt als ondernemer, raak je heel ver. Ik wens je vooral veel bezieling en lef toe!