(©Sixshooter for FF Rustig podcast)

Topadvocaat, artist manager en talent hunter in de voetbalwereld. Omar Souidi combineert zijn passie voor advocatuur met een ondernemersavontuur dat steeds grotere proporties aanneemt. De flamboyante en spraakzame Antwerpenaar is het schoolvoorbeeld van een jongeling die bulkt van het talent, daar de nodige werklust en ambitie aan koppelt, en zo snel uitgroeide tot een succesvolle professional. In deze aflevering van de FF Rustig podcast heeft Souidi het onder meer over woelige tijden, toevallige ontmoetingen en de hoge verwachtingen van jonge twintigers.

Omar Souidi is het levende bewijs dat hard werken ook echt loont. Aan de universiteit van Antwerpen behaalde hij in 2008 zonder veel moeite zijn diploma rechten. Drie jaar later startte hij samen met zijn oudere broer Mounir een eigen advocatenbureau op. Dankzij een vriendendienst ontdekte hij in 2021 zijn interesse in mediarecht en startte Souidi zijn eigen artist managementbureau op: Tribune 2. En alsof dat nog niet volstaat, begeleidt en coacht hij sinds 2022 met Polymatch Agency aanstomend talent in de voetbalwereld.

Hoge verwachtingen

“Als student moet je ontdekken hoe het echte leven in elkaar zit. En dan is het goed om te weten dat andere mensen harde fysieke arbeid moeten verrichten”, vertelt Souidi. Zelf had hij als jonge twintiger een behoorlijk druk leven. Zijn studies combineerde hij met een hele reeks studentenjobs. Als kassamedewerker in een lokale Quick, industrieel poetser, magazijnier en ober proefde Soudi voor het eerst van het echte werk.

Als stagiair-advocaat bij het gerenommeerde advocatenbureau van Joris Vercraeye leerde Omar Souidi de kneepjes van het vak. Zijn zes jaar oudere broer, die ook rechten had gestudeerd, werkte in hetzelfde kantoor. Excelleren zit in de familie en daarom lag de lat direct hoog voor de jongste Souidi. Tijdens zijn stage kwamen advocaten luisteren naar zijn pleidooien om eens te zien wat het broertje van Mounir ervan bakte. Het was voor hem de grootste motivatie. “Jarenlang heeft mijn broer bijzonder goed werk geleverd, dus werd van mij direct hetzelfde verwacht. Zoiets triggert”, vertelt hij daarover.

De grote stap

Na zijn stage kreeg Omar Souidi de welverdiende titel van zelfstandig advocaat en in 2011 beslisten de broers om hun eigen advocatenkantoor op te richten: Souidi & Souidi Advocaten was geboren! Een belangrijk moment in hun professionele leven, maar uiteraard ook een groot risico. Zonder fondsen maar wel op eigen benen opende het duo de deuren van ‘Souidi & Souidi advocaten’ op de Britselei in Antwerpen.

Dag en nacht werkten ze als zelfstandig advocaat om een vast cliënteel uit te bouwen en hun stempel te drukken op de Antwerpse advocatuur. Zelf receptionist spelen, de gevangenissen bezoeken, dossiers raadplegen op de griffie, brood halen en in het weekend het kantoor poetsen. “That’s the way to go, in wel vak jouw ambitie ook ligt”, aldus Omar Souidi.

Ik kan niet terugdeinzen, stilzwijgend toekijken is nooit iets voor mij geweest. Dag en nacht hebben we gewerkt om mensen bij te staan, een cliënteel uit te bouwen en onze naam waar te maken. Als je goede resultaten boekt, dan doet de mond-aan-mondreclame zijn werk en rinkelt vroeg of laat de telefoon.”

Succes afdwingen

Enkel door te doen, ontdek je wat je leuk vindt, volgens Omar Souidi. Na jaren onafgebroken als strafpleiter zijn strepen te hebben verdiende, wilde hij ook eens iets ander proberen. Door een vriend te helpen die in de clinch lag met de pers, groeide zijn interesse voor mediarecht. Een goede uitslag van de rechtszaak gaf veel voldoening en al snel groeide het idee om een eigen artist managementkantoor uit de grond te stampen.

Als twintiger moet je investeren in de kansen die je krijgt. Persoonlijke ontwikkeling en groei komen niet vanzelf

Omar ontdekte zo een nieuwe passie: in opdracht van acteurs en artiesten onderhandelen met pers en mediahuizen. Niet veel later richtte hij artist managementbureau ‘Tribune 2’ op. “Enkel door jaren te werken ontdek je wat je wel en niet leuk vindt. Twintigers panikeren omdat ze niet weten wat ze willen, nochtans is dat de ideale periode om te experimenteren. Als twintiger moet je investeren in de kansen die je krijgt. Persoonlijke ontwikkeling en groei komen niet vanzelf.”

Souidi’s advies klinkt dan ook vanzelfsprekend, althans als het uit zijn mond komt. “Succes moet je afdwingen. Enkel door hard aan de weg te timmeren en voldoende aandacht te schenken aan jouw interesses, kan je nieuwe werelden doen opengaan.”


De volledige podcastaflevering met Omar Souidi beluisteren? Dat kan hieronder: