Niks levert grotere irritatie op dan een trage site. En iedereen wil graag een supersnelle website. De snelheid van een website is niet met één knop te regelen. Verschillende factoren spelen een rol, en de precieze invloed van een welbepaalde actie verschilt soms per site. Maar waarom is snelheid nou eigenlijk zo belangrijk? Dat lees je in dit ebook

Waarom een snelle website een must is: 

  •  Snelle webshops converteren beter. Want klanten die een aangename webshop ervaring beleven, rekenen eerder en meer af. Doordat ze nooit hoeven te wachten vinden ze moeiteloos de weg naar je winkelmandje.
  •  Google beloont snelle websites met een hogere positie in de zoekresultaten. Beter vindbaar betekent meer bezoekers. Meer bezoekers betekent meer omzet of conversie.
  •  Bezoekers klikken veel makkelijker (en dus vaker) door op een site met zeer korte laadtijden. Wachten op een trage website levert grote irritatie op en is dan ook de nummer 1 reden om een website te verlaten.

Snelle websites zijn ook succesvoller. Dat zie je ook terug in de correlatie tussen de Alexa ranking en de responstijd van sites. Wat blijkt? Succesvolle websites zijn sneller dan minder succesvolle websites. Het is duidelijk dat de snelheid van de site bijdraagt aan dat succes door de betere vindbaarheid en de blije bezoekers die graag terugkeren.

Weten hoe je jouw website sneller kan maken? Dit e-book zit boordevol tips en toont je welke methodes écht werken om de snelheid (en dus ook het succes) van je website te verbeteren.

New Call-to-action