Stel dat je een website hebt en plots deze waarschuwing te zien krijgt: “This site may harm your computer”. Vaak hebben website eigenaars geen idee wat de oorzaak daarvan kan zijn. In ieder geval lopen de bezoekersaantallen hard achteruit en zit er vaak niets anders op dan een (vaak dure) expert in te huren die het zaakje voor je oplost. Vaak is de oorzaak van vreemde meldingen op je website te zoeken bij hackers. In dit e-book leer je hoe je op een simpele manier je website veilig kan houden.

Hacken gebeurt vaak automatisch

Wat blijkt? Kwaadwillenden kunnen met behulp van een vrij eenvoudig script automatisch slecht beveiligde websites opsporen (sites met verouderde software bijvoorbeeld). Ze plaatsen dan (ook helemaal automatisch) schadelijke bestanden op je site en linkjes naar ongure sites waardoor ze hoger komen in zoekmachines. Zonder dat de eigenaar het door heeft gehad werd zijn site gebruikt door hackers. En is zijn site geblokkeerd door Google.

Ook kleine websites zijn een interessant doelwit

Helaas gebeuren zo’n situaties aan de lopende band. Het bewijst dat het voor hackers vrij eenvoudig is om in een korte tijd een grote hoeveelheid sites te hacken, en dat het hen niet uitmaakt wat voor sites dat zijn. Ook kleine sites zijn interessant voor ze. Misschien zelfs interessanter, want kleine sites hebben hun beveiliging (te) vaak niet op orde.

Nu weten we ook dat het beveiligen van je website niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Wat moet je doen om je site veilig te houden? Wat kan je zelf en wat moet een ander voor je doen? In dit e-book krijg je antwoord op deze vragen.

New Call-to-action