Calibrate ontwikkelde een open source automated marketing tool voor Drupal. Die maakt het mogelijk inhoud op maat van de bezoeker en zijn situatie aan te bieden. Met inzicht in alle data die dat oplevert, brengt de tool via een betere customer experience ook meer ROI.

Omdat klanten een integratie met marketing automation platformen en CRM verwachten, ontwikkelde Drupal-specialist Calibrate, met kantoren in Antwerpen, Gent en Leuven, een Drupal open source marketingplatform.

“Dit is de eerste echte open source marketing automated tool, die vlot integreerbaar is”, stelt Joris De Groot bij Calibrate.

Verregaande personalisatie

Het door Calibrate gebouwde platform verbindt CRM, Marketing Automation, Social en Analytics om zo één handige bigdata-tool aan te bieden aan de marketeer.

Joris: ”Met Drupal als centraal content management systeem kan rechtstreeks in het CMS inhoud aangemaakt worden, die op basis van allerhande data, zoals tijd van de dag, bezoekerstype … gepersonaliseerd wordt getoond wordt.”

De marketing automation tool vormt zo het kloppend hart voor online marketing. Alle bezoekersdata, waarvan je altijd zelf de eigenaar bent, wordt bovendien verzameld in een database, die fungeert als centrale spil en voeding voor alle marketingactiviteiten.

Joris: “Doordat je met de tool je bezoekers beter leert kennen en je ze content op maat kunt bieden, die past bij hun situatie, is een logisch gevolg dat ze sneller en meer reageren op die content en meegaan in je salesverhaal. Dat leidt tot een hogere ROI.”

Grow as you go

Start klein en groei op je eigen tempo én budget. De Drupal-tool is perfect schaalbaar: je gebruikt alleen de features die je nodig hebt op het juiste moment. Op de menukaart staan onder andere data captatie, metric dashboarding, segment data dashboarding, custom segmenten, analytics  dashboarding en plugins voor externe platformen als Mailchimp, Sharpspring, Hubspot en meer.

De big-data-service kan meegroeien, omdat die schaalbaar is opgezet. De externe integraties kunnen meegroeien van een klein marketingplatform zoals bijvoorbeeld Mautic tot een groot platform als Marketo of Eloqua.

Meer informatie op power.calibrate.be