Tegenwoordig worden bedrijven om de oren geslaan met termen zoals disruptie, innovatie en technologische veranderingen. Wachten tot je verdwijnt tussen een zee van nieuwe, disruptieve start-ups? Niet als het van Nick Thienpondt, Solution Owner bij Delaware Consulting afhangt. Bloovi sprak met de man, en de manier waarop bedrijven vandaag al kunnen inzetten op de technologische trends van morgen.

Augmented & Virtual Reality toepassingen 

Nick vertelt enthousiast over hoe hij bij het bedrijf de verschillende mogelijkheden met Augmented Reality en Virtual Reality verkent. “We zijn bijvoorbeeld volop bezig met de ontwikkeling van een nieuwe Hololens app,” begint hij zijn verhaal (de Hololens laat je toe om bepaalde dingen te bekijken met behulp van hologrammen, waarmee als het ware een extra laag bovenop de realiteit wordt gelegd, n.v.d.r.). Omdat we geloven dat het echt een meerwaarde gaat bieden voor de markt.”

Toch denkt Nick Thienpondt dat Virtual Reality eerst door consumenten zal worden gebruikt, en Augmented Reality eerder in de B2B-wereld. "Ook de kracht van onze nieuwe Hololens app, waar VR en AR samenkomen, zie ik in de eerste instantie vooral worden benut door bedrijven," gaat hij verder. "Pas later zal de consument er écht voor openstaan. Je moet weten dat  de technologie van de Hololens app voor een particuliere gebruiker een speelse, meer motiverende rol zal vervullen. Terwijl bedrijven er vooral voordeel uithalen doordat het werk wordt vereenvoudigd. En informatie wordt een pak sneller én in real-time overgebracht.”

"AR en VR zullen bepaalde beroepen zeker niet disrupten, maar wel een pak efficiënter maken"

AR VR

Beroepen genoeg die de vruchten zullen plukken van zaken zoals de Hololens app. “Denk maar aan een technieker die een machine-onderdeel herstelt, en rechtstreeks - tijdens het uitvoerend werk - de nodige handleidingen erbij kan halen,” illustreert Nick. “Indien je als medewerker in real-time dergelijke gegevens kunt opvragen, zal je jouw job sneller en efficiënter kunnen uitvoeren. Hetzelfde geldt voor veel andere jobs en sectoren, en dan denk ik meteen aan ingenieurs. Pas op, AR en VR zullen bepaalde beroepen zeker niet disrupten, maar wel een pak efficiënter maken.”

Ook de evenementsector laat de kraaknieuwe Hololens app niet onberoerd. “Stel, je loopt op een bedrijfsevent of festival, en je wilt weten wie er wanneer een sessie of optreden geeft,” gaat Nick enthousiast verder. “Met de Hololens en de app zal je in real-time kunnen zien wie zich waar bevindt, en relevante informatie opvragen. Over wie er komt spreken of zingen, en ga zo maar door.”

Innovatie niet enkel voor start-ups

Volgens Nick wordt er wel vaker gezegd dat nieuwe start-ups bestaande bedrijven stilaan uit de weg ruimen met tal van innovaties. “Terwijl het op de markt brengen van vernuftige technologieën ook voor andere bedrijven is weggelegd," zegt hij.

"Het heeft even geduurd, maar ook de Belgische markt is nu meer dan klaar voor  nieuwe ontwikkelingen zoals AR en VR"

"Wanneer er een opportuniteit is, en de markt is gerijpt voor een bepaalde technologie of ontwikkeling, moet je daar als bedrijf gebruik van maken. En hoewel het een tijdje heeft geduurd, geloof ik dat nu ook de Belgische markt meer dan klaar is voor nieuwe oplossingen en ontwikkelingen zoals augmented reality en virtual reality,” aldus de solution owner.

Talent van de toekomst vandaag al in huis

Nieuwe technologieën vereisen dikwijls ook nieuw talent. “We zijn eigenlijk voortdurend op zoek naar toffe, gemotiveerde collega's die zich willen bezighouden met AR, VR en de mobiele wereld,” bevestigt Nick. “Als bedrijf vinden we het belangrijk om mensen aan te trekken die boordevol goede ideeën zitten en niet kunnen wachten die te vertalen naar concrete toepassingen.”

Wil jij ook graag aan de slag met de allernieuwste technologieën? Bekijk dan eens de openstaande vacatures van Delaware Consulting, en waag je kans!