Work Smarter Event (foto: Emy Elleboog)

Omdat in een snel veranderende wereld de manier waarop we (samen)werken constant verandert, organiseerde softwarebedrijf Teamleader het evenement Work Smarter. Ongeveer vierhonderd thought leaders, ondernemers en professionals met verschillende achtergronden lieten zich inspireren en informeren over digitale transformatie, het Nieuwe Werken en slimmer ondernemen.

“Het was gezellig druk in de Gentse Artcube,” zegt Teamleader CEO Jeroen De Wit als hij terugblikt op het evenement Work Smarter, “We organiseren zo’n evenement om mensen te verrijken met nieuwe inzichten, niet enkel voor onze klanten, maar voor iedere ondernemer die mee op de kar van de digitale transformatie wil springen”.

Jeroen De Wit (foto: Emy Elleboog)

Kopman van de FOD Sociale Zekerheid Frank Van Massenhove, talentcoach Luk Dewulf en internetpionier Jo Caudron gaven tijdens Work Smarter hun visie op ondernemen in de toekomst.

9-to-5 is achterhaald

Zo bewees Van Massenhove dat de klassieke 9-to-5-structuur volledig achterhaald is en dat aanwezig zijn op kantoor niet gelijk staat met goede resultaten.

Integendeel, mensen de vrijheid geven om te werken waar en wanneer ze willen, levert net betere prestaties zo toonde hij aan met de resultaten van zijn dienst FOD Sociale Zekerheid.

Iedereen heeft talent

Net als Sneeuwwitje haar dwergen nodig heeft, kan de moderne bedrijfsleider niet alles op zijn eentje doen, stelde Luk Dewulf in zijn keynote.

Hij betoogt dat iedereen talent heeft en dat het ook aan de werkgever is om de juiste talenten op de juiste plaats en op de juiste manier in te zetten. Alleen dan excelleren mensen in hun rol en dat komt het hele bedrijf ten goede, concludeert Dewulf.

foto: Emy Elleboog

Digitale disruptie ook in sectoren waar je het niet verwacht

Jo Caudron op zijn beurt, liet zien dat dat digitale disruptie al lang aan de gang is, en nu ook merkbaar wordt in sectoren waarvan je het minst verwacht dat ze met technologie bezig zijn.

Digitale verandering is nu al of anders heel binnenkort in elke sector aanwezig. De vraag is dus niet of maar wat er wanneer in jouw sector staat te gebeuren, challengde hij het publiek.

foto: Emy Elleboog

Digitale transformatie staat in kinderschoenen

Teamleader CEO Jeroen De Wit meent dat we kunnen stellen dat digitale transformatie in Vlaanderen nog in haar kinderschoenen staat.

De Wit: “Mensen staan wel open om op de kar van digitale transformatie te springen, alleen weten ze niet altijd goed hoe."

De interesse in een evenement als Work Smarter dat daar over gaat, blijkt groot: zowel naar de algemene keynotes als naar de specifieke oplossingen. Om het publiek in contact te brengen met digitale tools die hen kunnen helpen met ‘slimmer werken’ konden ze tijdens breakoutsessies kennismaken met specifieke oplossingen als Exact Online, Office 365 en Yuki en een op een spreken met mensen van Octopus, Mollie, TrendsTop, Google en Dropbox.”

Omdat ze bij Teamleader weten wat ‘Work hard, play hard’ betekent, was er na de verrijkende talks en sessies ook ruimte voor netwerking en lonkte naar de avond toe de dansvloer. Meer info: teamleaderevent.be