De start-ups Teamleader en Take Eat Easy vielen op Tech Startup Day stevig in de prijzen. CRM-specialist Teamleader kaapte de prijs van start-up van het jaar weg, koerierdienst Take Eat Easy werd verkozen als scale-up van het jaar. De meest disruptieve start-up werd Foodpairing en Cr3do werd verkozen als straftste start-up uit de studentengemeenschap.

Jury én start-up community kozen samen 

De prijzen werden uitgereikt door startups.be en werden toegekend door een gespecialiseerde jury (Omar Mohout, Béatrice De Mahieu, Simon Alexandre, Frederik Tibau en Jean Zurstrassen) én met de hulp van de start-up community. In totaal brachten 3.631 mensen een stem uit.

"We organiseren deze awards om ons Belgisch talent te vieren en in de kijker te plaatsen", vertelt Yonca Braeckman van Startups.be aan De Tijd. "Als Belgen zijn we vaak te bescheiden over onze prestaties, terwijl we trots mogen zijn op ons 'zelfgekweekt' tech talent."

Teamleader & Take Eat Easy pakken hoofdprijs

Het Gentse Teamleader, dat in totaal al 2,5 miljoen euro ophaalde met hun slimme crm-oplossing, staat al langer bekend in de Belgische start-up wereld om haar straffe product en afgelegde groeitraject. Alles raakte in een stroomversnelling nadat ex-Telenet-topman Duco Sickinghe zijn schouders onder het project zette.

Het Brusselse Take Eat Easy haalde vorig jaar 16 miljoen euro op bij de Duitse accelerator Rocket Internet en andere buitenlandse investeerders. De scale-up levert maaltijden aan huis en is momenteel actief in België, Frankrijk, Duitsland én Spanje. Teamleader haalde 36 procent van de stemmen en Take Eat Easy ging met 43 procent van de stemmen lopen. 

De winnende start-ups konden rekenen op prijzen zoals: een zitje bij Belcham in New York, groeiondersteuning door Ernst & Young, de mogelijkheid om te pitchen op het gloednieuwe Match IT-jobevent van Data News, een begeleid tripje naar London en tal van coaching-sessies.