Het nijpend tekort aan ICT-profielen op de huidige arbeidsmarkt maakt dat veel bedrijven het moeilijk hebben om de juiste, gekwalificeerde mensen te vinden. Het is een typische bottleneck voor West-Europese bedrijven die de technologische versnelling willen maken. Nearshoring -het outsourcen van diensten in een nabijgelegen locatie- kan daarin een uitweg bieden. Tijdens een gratis webinar op 12/07   doen verschillende sprekers aan de hand van bestaande cases het principe van nearshore outstaffing uit de doeken.

De voordelen van nearshoring spreken voor zich: een kwaliteitsvolle instroom van IT-talent, lagere loonkosten, alsook weinig verschil in cultuur, tijd en afstand. Bovendien spreken de meeste werknemers in nabijgelegen landen vloeiend Engels, wat de communicatie ten goede komt.

Bij CactusSoft mogen ze dit elke dag ervaren. Het Belgische softwarebedrijf zit operationeel volledig in Belarus, ook wel het Silicon Valley van Oost-Europa genoemd. Daar, in Wit-Rusland, beschikt het over een 100-tal hooggekwalificeerde software engineers die applicaties op maat maken.

Nearshoring laat middelgrote bedrijven toe om snel de nodige technologische skills binnen te halen, zonder maandenlang te moeten zoeken naar een dure witte raaf”, zegt CEO Bram Vannieuwerburgh die tijdens een webinar tekst en uitleg geeft over het principe van nearshoring en waarom Belgische bedrijven hierop moeten inzetten.

Meer weten over nearshoring en hoe het jouw business vooruit kan helpen? CactusSoft organiseert op 12 juli hierover een gratis webinar. Inschrijven kan hier.