(©Joke Emmerechts)

Maar liefst 50 sprekers, zeven podia, en de indrukwekkende Flanders Expo als setting: de Bloovi Entrepreneurs Summit pakt het groots aan. De inzet is er dan ook naar: op dat ondernemersevent wil Bloovi niets minder dan de toekomst resetten. Of de bezoekers minstens de nodige handvatten aanreiken om dat te doen. “De perfect storm waarin we ons bevinden, is hét momentum dat entrepreneurs moeten aangrijpen om verandering en vernieuwing door te voeren.”

Op donderdag 8 en vrijdag 9 september vindt de Bloovi Entrepreneurs Summit plaats in Flanders Expo in Gent. Een volledig nieuw initiatief is het niet, want ergens bouwt dit ondernemersevent verder op WebTomorrow, het event van Bloovi dat ondernemers en hun bedrijf voorbereidde op komende digitale veranderingen.

Waar we met de Summit op mikken, is de ambitieuze ondernemer met een innovatieve mindset en een drive om te blijven groeien als ondernemer én als mens”, aldus organisator en founding CEO van Bloovi Marnik D’Hoore. “Die groep willen inspireren, met elkaar verbinden, verfrissende ideeën en verrassende inzichten laten opdoen, wijzen op specifieke toekomsttrends en transformaties, en vernieuwende strategieën aanreiken. Kortom, alles waar Bloovi zelf voor staat.”

“En bovenal willen we in Flanders Expo dé netwerkomgeving creëren waar ambitieuze ondernemers en beslissingsnemers met elkaar in dialoog kunnen gaan. In een notendop: we willen het grootste, meest relevante en impactvolle ondernemersevent van België organiseren!

(©Joke Emmerechts)

De perfecte storm voor de ondernemer

Reset for the Future luidt het hoofdthema van het ondernemersevent. Wat ons bij de vraag brengt over welke toekomst het precies gaat - morgen? 2030? 2100? - en waarom een reset nodig is. “We kunnen er niet omheen dat we in een tijd leven waarin heel veel externe elementen samenkomen en voor een perfect storm zorgen die ons als mens en als ondernemer heel sterk onder druk zet.”

“Dan heb ik het over de coronacrisis die twee jaar geduurd en waar we nu pas min of meer van af zijn, maar ook een oorlog die zijn impact heeft, een stijgende en ondertussen heel hoge inflatie, een duurder wordende maatschappij … Als we het specifiek over ondernemen hebben denk ik aan veeleisende klanten, hoge werknemersverwachtingen, de hevig woedende war for talent, de roep om duurzaam te ondernemen, en zo kan ik wel even doorgaan.”

Hét momentum voor een reset

“Dat alles eist veel van de ondernemer: die moet zichzelf te allen tijde scherp houden, continu innoveren, alle mogelijke digitale, technologische en commerciële trends blijven bijbenen, en ga zo maar door. Tel dat allemaal op en je beseft dat entrepreneurs vandaag misschien wel nood hebben aan een soort van reset.

Die term kan je als ondernemer trouwens even goed interpreteren als een momentum om verandering en vernieuwing door te voeren. Maar hoe doe je dat? Hoe reset je je bedrijf, merk, businessmodel en jezelf, en hoe stoom je jezelf klaar voor de toekomst, die er vandaag al is? Op al die vragen zullen we op de Summit proberen te antwoorden. Of beter: zullen we ideeën, inspiratie en inzichten aanreiken waarmee je als ondernemer je focus en reset helder krijgt.”

Waarom komen?

Dat klinkt intrigerend, maar ook nog wat algemeen en moeilijk ‘vast te pakken’. We vragen Marnik D’Hoore dan ook met welke concrete argumenten hij ondernemers zou overtuigen om naar de Bloovi Entrepreneurs Summit te komen. “Ten eerste hebben we een inhoudelijk sterk programma met meer dan 50 topsprekers: allemaal ervaren ondernemers en experts die hun visie, kennis, ervaringen en verhelderende inzichten zullen delen via keynotes, interviews, how to-sessies en round tables.”

“Ten tweede breken we het overkoepelende thema ‘Reset for the Future op in zeven subthema’s die elke ondernemer aanbelangen en dat zijn: How I built It, Impactvol Ondernemen, People & Team, Innovatie, Business Growth, Personal Mindset en Web3.”

“Nog een argument is dat je er meer dan 1.000 entrepreneurs zal ontmoeten: vrienden en gelijkgezinde collega-ondernemers, maar even goed klanten en partners. De Summit is de ideale omgeving om je professionele netwerk verder uit te bouwen, aangezien we tussen de verschillende talks door ook voldoende tijd zullen voorzien voor netwerkmomenten. Zo'n event brengt altijd een vorm van serendipiteit met zich mee, ofte onverwachts iets bruikbaars vinden terwijl je eigenlijk op zoek was naar iets totaal anders. Des te meer omdat je als ondernemer ook met 120 innovatieve bedrijven kennismaakt.”

In a nutshell: op de Bloovi Entrepreneurs Summit doe je inspiratie op, ontmoet je inspirerende mensen face-to-face en neem je gegarandeerd een rugzak vol waardevolle ideeën en nieuwe businessopportuniteiten mee naar huis.

Boude uitspraak

“Hierdoor, en laat ik dat als apart argument gebruiken, kan je mogelijk tot nieuwe partnerships en wie weet zelfs nieuwe business komen. Gelijkgezinde ondernemers ontmoeten en innovatieve bedrijven ontdekken kan van onschatbare waarde zijn.”

Last but not least wordt het ook gewoon fun. Een onvergetelijke topervaring die volledig in het verlengde zal liggen van WebTomorrow. Zij die er destijds bij waren, zullen dat alleen maar beamen! Zonder onszelf te hard op de borst te kloppen, kunnen we zeggen dat we bij Bloovi de dingen net iets anders zien en er telkens in slagen om een unieke vibe te creëren met onze events. Als ik luister naar de verhalen van de 350 ondernemers die mee zijn geweest naar Dubai, dan vormt dat nog het beste bewijs van mijn boude uitspraak.”

Dinner night

Om die experience een duwtje in de rug te geven, organiseert Bloovi op donderdag 8 september een heuse dinner night: een uniek avondgebeuren in een onvergetelijke VIP-setting met 400 likeminded ondernemers.

“We zorgen voor een toplocatie, sfeervolle setting, food & drinks à volonté, met lots of fun en the best DJ in town”, maakt Marnik D’Hoore de geïnteresseerde ondernemers al helemaal warm. “Last but not least zullen we die avond een absolute topondernemer interviewen op het podium. Wie dat wordt, houden we nog even als verrassing maar één ding kunnen we al prijsgeven: hij of zij zal elke entrepreneurial mind ongetwijfeld weten te inspireren!”