Tot voor kort konden freelancers in de digitale sector nergens een overzicht vinden met de gangbare dagtarieven. Wat is het gemiddelde dagtarief? Na hoeveel jaar ervaring kan je dat verhogen? En in welke regio verdien je het meest? Allemaal vragen waar niemand het antwoord op wist. Bloovi Me lanceerde daarom dit jaar een enquête naar de gangbare tarieven. 584 freelancers in de digitale sector te werden bevraagd.

Gemiddeld dagtarief

Het gemiddelde dagtarief dat een Belgische freelancer tegenwoordig ontvangt, bedraagt 515,91 euro, zonder rekening te houden met een mogelijke vergoeding van een tussenpartij.

Duurtijd opdracht

Sommige freelancers zijn op zoek naar stabiliteit en kiezen voornamelijk voor langetermijnopdrachten. Terwijl anderen liever regelmatig roteren omdat ze meer nood hebben aan afwisseling. Uit de enquête van Bloovi Me blijkt ook dat 40% onderhandelt over zijn of haar dagtarief als het een opdracht betreft die korter is dan de ideale termijn.

De eerste resultaten zijn alvast gebaseerd op een steekproef die een aantal trends aanduiden, zonder daarom puur wetenschappelijk te zijn. De enquête zal jaarlijks herhaald worden om een echte benchmark neer te zetten voor freelancers in de digitale sector.

Wil je meer weten over hoeveel een gemiddelde freelancer in de digitale sector verdient? Download dan snel de enquête via deze link.

 

New Call-to-action