Bloovi

Bloovi is een online community die dagelijks relevante verhalen brengt en de impact toont van de razendsnelle veranderingen in onze maatschappij en economie. We focussen ons op veranderingen binnen ondernemen, innoveren, marketing en persoonlijk groeien. Vanaf 2018 lanceren we Bloovi Careers, het vernieuwde employer branding- en carrièreplatform van Bloovi. 

bloovi.be

The Future of eCommerce

Van maart tot en met juni 2018 kan je via deze dos­sier­pa­gi­na alles volgen over de toekomst van eCommerce. Hoe zien we de toekomst van eCommerce? De visies, changes en innovaties maar ook pitfalls die op ons afkomen.

Een initiatief van Bloovi in samenwerking met

eCommerce

E-book: Wat is de toekomst van e-commerce (en hoe haak je daar op in?)

E-book: Wat is de toekomst van e-commerce (en hoe haak je daar op in?)

Dit stuk is een samenwerking tussen Bloovi Studio & Bloovi

Jaar na jaar groeit de Belgische e-commercemarkt met double digit-cijfers en niemand die eraan twijfelt dat deze positieve trend nog een hele poos zal aanhouden. Steeds meer landgenoten hebben de smaak van het online shoppen te pakken, en trekken daarvoor hun portemonnee alsmaar vaker open. Ter illustratie: in 2017 spendeerden we meer dan 10 miljard euro aan aankopen via webshops. Hoe ziet de toekomst van e-commerce eruit? Dat vind je in dit e-book terug

De taart mag dan wel steeds groter worden, de buitenlandse e-commercereuzen die het langst aan tafel zitten, blijven veruit de grootste slokoppen. Maar tegelijkertijd zien we ook het aantal online aanbieders in ons land groeien, in 2017 was dat met 25 procent tot ruim 20.400 Belgische webwinkels. Dat die stijging zich hoofdzakelijk situeert in het microsegment, zijnde e-tailers met een jaaromzet lager dan 100.000 euro, kan mogelijks verklaard worden doordat alsmaar meer fysieke winkels - ook kleinere - kiezen voor een omnichannel-strategie.

Klein of groot, wie de hoge verwachtingen van de digitale consument vandaag niet kan inlossen, is een vogel voor de kat. De uitdagingen voor de e-commerce markt zijn alleszins gigantisch groot. Dat komt doordat de digitale consument - al jaren verwend door de Amazons, Zalando’s en Coolblues van deze wereld - uitermate veeleisend is. Die bestelt enkel nog bij webshops die veel verder gaan dan louter producten verkopen en hem een onvergetelijke customer experience kunnen bieden. Met zijn hoge eisen drijft hij de online aanbieders ook op logistiek vlak tot het uiterste, en dan nog liefst aan scherpe prijzen.

Hoe je competitief kan worden en blijven in de sterk concurrentiële markt die e-commerce is, kom je allemaal te weten in dit inspirerende ebook.

Dit stuk is een samenwerking tussen Bloovi Studio & Bloovi

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 82.038 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen luxemagazine uit. Inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers uit de meest uiteenlopende sectoren. Gratis verdeeld op de Belgische markt.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief