Het team achter Pridiktiv

Het Gentse Pridiktiv haalde meer dan 1,5 miljoen euro op tijdens hun laatste kapitaalronde. Met hun product into.care ® wil Pridiktiv focussen op het verhogen van de efficiëntie binnen zorginstellingen. Deze ronde werd geleid door KBC Start it Fund en LRM. Samen investeren ze € 800.000, de andere fondsen zijn afkomstig van de oprichters, Industry Experts en Grants.

De kapitaalverhoging zal enerzijds worden ingezet om het huidige datagedreven systeem te verbeteren door inzet van artificiële intelligentie. Iets waar zowel de zorgverlener als de patiënt of bewoner zullen bij gebaat zijn. Anderzijds zal de extra financiering ingezet worden om internationale opportuniteiten verder te exploreren.

Jeroen De Backer, CEO en oprichter van into.care, verklaart: “Inmiddels worden we met zijn allen een heel pak ouder dan vroeger het geval was. Dat brengt extra zorgen met zich mee, zowel voor de familie als voor de zorgverleners. Als familie willen we de mensen die we graag zien omringen met de best mogelijke zorgen. Als professioneel zorgverlener wil je hetzelfde, maar jammer genoeg stelt de huidige software je daar onvoldoende toe in staat. De vaak verouderde softwarepakketten die vandaag op de markt bestaan laten niet toe om correct te reageren op de snel veranderende en gepersonaliseerde zorgvraag van vandaag. Laat staan die van morgen."

"Twee jaar lang hebben we samengewerkt met professionele zorgverleners, organisaties en experts uit de sector om te komen tot waar we staan vandaag", gaat mede-oprichter Thomas Van der Auwermeulen verder. "Nu is er ee uiterst gebruiksvriendelijke, mobiele oplossing die real-time patiëntgegevens naar de werkvloer brengt, de tijd om nieuwe mensen op te leiden reduceert, en de immer aan groeiende papierberg tot wel 60% laat slinken. Een mooie tijdswinst die volledig ten goede komt de aan het allerbelangrijkste: meer tijd voor zorg en voor de mensen."

Intussen blijkt dat into.care exact op heel wat populariteit binnen de sector. "Ons datagedreven denken resulteerde in meer tijd voor de patiënt, bruikbare gegevens en kostenreductie voor de gehele organisatie, wat zowel in de directiekamer als op de werkvloer op bijval kon rekenen. Onze integratiemogelijkheden en GDPR-naleving lieten de lichtjes in de ogen van IT-managers blinken. En daar doen we het voor", concluderen Bram Vandewalle en Sam Verschueren - beiden co-founder.