Cannabisinvesteringen bereiken recordhoogtes in 2021: gemiddeld wordt dit jaar 165 procent méér in projecten geïnvesteerd dan in 2020 (7,5 tegenover 19,9 miljoen dollar), schrijft TechCrunch.

Zo wist de Amerikaanse cannabis tech start-up Dutchie, dat een digitaal platform voor cannabisapotheken bouwde, onlangs 350 miljoen dollar op te halen en dat na een eerdere kapitaalronde van 200 miljoen dollar afgelopen maart. Het bedrijf wordt vandaag op 3,75 miljard dollar gewaardeerd. Ook andere cannabis-gerelateerde bedrijven als Jane Technologies, Kadenwood en MedMen halen grote investeringsbedragen binnen. Nog een opvallend cijfer: in de eerste vijf maanden van 2021 werden maar liefst 132 investeringsrondes opgezet voor cannabisbedrijven. In heel 2020 waren er dat ‘slechts’ 176.

In heel wat landen blijft cannabis verboden door de overheid, maar regularisatie vindt wel steeds meer ingang én bedrijven worden inventiever in legale manieren om de planten te telen. Ook COVID heeft hier merkwaardig genoeg een rol in gespeeld, want aan het begin van de pandemie werden verdeelpunten van (medische) marihuana in de VS erkend als essentiële bedrijven. Als gevolg daarvan hebben enorm veel Amerikanen hun weerstand tegen het goedje laten varen en werd het een aantrekkelijk product voor investeerders. Vorige week nog investeerde Casa Verde, het kapitaalfonds van rapper Snoop Dogg, miljoenen in het Portugese cannabisbedrijf AceCann.