Sinds kort kan je bij Skyline Park, de gloednieuwe bedrijvencampus in Izegem, terecht voor coworking in de letterlijke betekenis van het woord: je leert er dagelijks enorm veel bij door het samenwerken met diverse professionals. Hoofdhuurder Skyline Communications is wereldspeler op vlak van telecomnetwerkbeheer. “We zijn een snelgroeiend, jong bedrijf actief in een internationale omgeving”, zegt Frederik Vandenberghe, CFO van Skyline Communications. “Dat creëert een boeiende dynamiek, die we graag willen delen met andere ondernemers.”

Basketbalveld

Het aanpalende park en de waterpartijen reflecteren in de ramen van de twee imposante Skyline torens, die uitkijken over Izegem en Roeselare. Het basketbalveld ligt er voorlopig nog stil bij. Tijdens de lunch zullen twee groepjes zich aan een balletje wagen terwijl een zestal mensen een rondje gaat joggen op de 416 meter lange looppiste in het groen, en nog anderen vitamine B opdoen in het park. Op de parking laden een aantal elektrische auto’s, deelfietsen staan netjes op een rij.

Binnen wordt licht langs hoge ramen en kokers naar de verschillende event spaces, vergaderzalen en extra ruime kantoorruimtes geleid, en hangt er een comfortabele stilte in de lucht. Af en toe ontsnapt een gedempte conversatie uit een open deur, en er klinkt geroezemoes vanuit de koffiehoek.

Architectuur, ecologie, balans

“We hadden voor de recentste toren drie basisvoorwaarden vooropgesteld”, zegt Frederik Vandenberghe, één van de bezielers van Skyline Park en CFO van Skyline Communications. “We wilden een architecturale meerwaarde leveren, zowel binnen als buiten. De site speelt met het omringende landschap, en ook binnenin is heel wat aandacht besteed aan de kwaliteit van materialen, aan natuurlijk licht en aan evenwichtige vormen.”

Een tweede pijler is ecologie: Skyline Park is dankzij onder meer zonnepanelen, geothermische verwarming en groendaken bijna-energieneutraal, wat vrij uniek is voor een gebouw met deze afmetingen.”

Ten slotte ligt de focus ook op het creëren van een aangename werkomgeving: van de koffie tot de bureaustoelen, van de flipperkasten tot de fitnessruimte, van de vergaderzalen tot de lounge. We proberen de huurders zoveel mogelijk te ontzorgen met een all-in concept, zodat ze comfortabel kunnen werken en leven. In plaats van een werk-privébalans, gaan wij eerder voor een integratie van de twee.”

Flexibele groei

In de coworking space van Skyline Park kan je zowel voor één dag als op langere termijn terecht, zowel als freelancer en als team. “Met Skyline Communications hebben we een snelgroeiend bedrijf, actief in een internationale omgeving, op de site”, vertelt Vandenberghe. “Dat creëert een boeiende dynamiek, die we graag willen delen met andere ondernemers.”

Met de coworking space van Skyline Park willen we een flexibele oplossing bieden voor lokale ondernemers en bedrijven

“Bovendien ervaren we zelf als ondernemers ook regelmatig in de andere hubs van Skyline Communications hoe moeilijk het is om flexibele kantoorruimte te vinden. Dan huren we bijvoorbeeld een ruimte voor een jaar, maar blijkt een half jaar later dat het team alweer uit zijn voegen barst. Met de coworking space van Skyline Park willen we een flexibele oplossing bieden voor lokale ondernemers en bedrijven.”

Working & Co-working

Iedereen is welkom om bij Skyline Park een bureaustoel aan te schuiven, en er worden een aantal formele en informele netwerkmomenten gepland om van de ruimtes een echte coworking te maken. “We kijken ernaar uit om onze kennis en ervaring te delen”, aldus Vandenberghe. “Via Skyline Communications hebben we een natuurlijke affiniteit met IT- en softwarebedrijven, en de uitdagingen waar zij voor staan. En elke onderneming met internationale ambities kunnen we vanuit onze ervaring wellicht ook verder helpen.”

Skyline Park mikt met hun Business Hub, zoals het coworkingconcept heet, op een goede mix van sectoren, ondernemingen en ideeën. “We hechten heel veel belang aan lokale verankering”, aldus Vandenberghe. “Ook van ondernemers met een regionale focus kunnen we heel veel leren, en omgekeerd.”

Comedy met een biertje

De koffiehoek, de lunchruimte, de lounge, de fitness, het park: het zijn allemaal plekken waar je met de werknemers van de aanwezige bedrijven op de site een ‘klapke kan doen’. Op dit moment hebben 25 ondernemers een plek in de Business Hub, en op de volledige site zijn 300 personeelsleden actief in marketing , real estate en een aantal techbedrijven.

Via Skyline Communications hebben we een natuurlijke affiniteit met IT- en softwarebedrijven, en de uitdagingen waar zij voor staan. En elke onderneming met internationale ambities kunnen we vanuit onze ervaring wellicht ook verder helpen

Daarnaast organiseerde het Skyline Park team eerder al Pizza Friday’s, comedy nights en creatieve kinderkampen tijdens de meeste schoolvakanties, voor de kinderen van alle werknemers op Skyline Park. Ook zijn er regelmatig events waar je van het Skyline huisbier kan proeven. “Het recept van Orbiz is opgesteld door een paar van onze werknemers met een passie voor brouwen. Om de zoveel tijd brouwen ze hier lokaal een nieuwe batch, en dan zitten ze hier met zijn allen etiketten te plakken”, zegt Vandenberghe met een knipoog. “Ik kan iedereen uitnodigen om eens te komen proeven.”

Ook eens proeven van de boeiende dynamiek die in Skyline Park hangt? Schuif aan in onze uiterst flexibele coworking waar je op elk moment in- of uitstapt. Lees er hier alles over.