De hybride werkplaats lijkt hét antwoord op de situatie post-Covid, maar hoe te vermijden dat de betrokkenheid tussen medewerkers en werkgevers daar onder lijdt? Met een Engaged Digital Workplace als het van Ordina en Herculean Alliance afhangt. Zij sloegen de handen in elkaar om een digitale oplossing te ontwikkelen waarin tools, werkomgeving en cultuur naadloos samenkomen.
Bij de implementatie van die Engaged Digital Workplace-oplossing wordt binnen de change management trajecten extra nadruk gelegd op medewerkersbetrokkenheid en organisatiecultuur als hoekstenen in de digitale journey. Met als (verhoopt?) gevolg een positief effect op werkgeluk, klantentevredenheid en productiviteit.

“Na anderhalf jaar telewerken lijkt de terugkeer naar kantoor te zijn ingezet”, klinkt het bij de partners. “Maar een voltijdse terugkeer naar de werkplek roept weerstand op bij werknemers die de voordelen van het concept ‘werken vanaf elke plek, op elk moment en vanaf elk apparaat’ hebben geproefd. Het hybride werken is met andere woorden niet meer weg te denken in de manier van samenwerken met collega’s, klanten en leveranciers.”