Vanuit haar passie voor sport én ondernemen, brengt Angelique Dupré sportieve vrouwen samen op de koersfiets. De Gentse onderneemster, sinds jaar en dag zelf een fervente wielertoeriste, schreef eerder al drie boeken, waaronder een kinderboek, over haar favoriete sport en lanceerde onder de naam Little Black Bike een eigen label van stijlvolle fietskledij voor vrouwen. “Ik mag toch wel zeggen dat ik in Vlaanderen een referentie ben als het gaat over fietsende vrouwen.”

Hoe belangrijk is geld voor jou?

“Vroeger was ik veel te weinig bezig met geld. Als creatieveling zag ik de cijfers zelfs een beetje als een noodzakelijk kwaad. Twee jaar geleden volgde ik een opleiding ‘grip op je cijfers’ die me geleerd heeft om anders naar geld te kijken. Sindsdien heb ik grote stappen gezet. Het grootste positieve gevolg daarvan is ongetwijfeld dat ik meer rust in mijn hoofd ervaar.”

Wat was tot dusver je beste investering?

“Toegegeven, mijn antwoord is nogal klassiek, maar het huis dat ik samen met mijn man kocht, zie ik nog altijd als mijn beste investering.”


Waar heb je professioneel gezien spijt van?

“Soms denk ik dat ik een te lange weg heb afgelegd om te staan waar ik nu sta en dat het allemaal wel wat sneller kon. Maar als ik er verder over nadenk, was die lange weg eigenlijk wel nodig om tot hier te geraken. Natuurlijk heb ik onderweg fouten gemaakt, maar daar heb ik vooral uit geleerd. Om maar te zeggen dat het vooral een boeiende en leerrijke weg is geweest.”

Soms denk ik dat ik een te lange weg heb afgelegd om te staan waar ik nu sta en dat het allemaal wel wat sneller kon

Ben je iemand die vaak piekert?

“Van nature ben ik een piekeraar. Ik wacht soms lang om beslissingen te nemen of blijf te lang met dingen zitten. Gelukkig heb ik een aantal klankborden waar ik bij terecht kan om even te sparren rond nieuwe ideeën of dingen waar ik tegenaan loop. Zo zorg ik er als solo entrepreneur toch voor dat ik er bij elke grote beslissing niet alleen voor sta.”


Wat is voor jou het leukste aan ondernemen?

Ik hou het meest van de vrijheid die ik heb om mijn creatieve ideeën vorm te geven. Ik hoef geen rekening te houden met anderen en kan gewoon mijn eigen goesting te doen. Eigenlijk luister ik voornamelijk naar mijn klanten, hun feedback is voor mij het meest waardevol. Ondernemen is voor mij persoonlijk ook een traject van levenslang leren. Heerlijk vind ik dat!

Waar zie je jezelf binnen enkele jaren staan?

“Ik mag toch wel zeggen dat ik in Vlaanderen een referentie ben als het gaat over fietsende vrouwen. Vandaag ben ik echter nog te veel ‘jill of all trades’. Over een paar jaar wil ik meer tijd hebben om niet in maar vooral aan mijn bedrijf te werken. Ik ben daarvoor nu al de nodige stappen aan het zetten. Het boek ‘De vrouw van 1 miljoen’ van Véronique Bockstal dat ik onlangs heb gelezen, was voor mij een grote inspiratiebron.”

Ik mag toch wel zeggen dat ik in Vlaanderen een referentie ben als het gaat over fietsende vrouwen

Welke opofferingen moet je privé doen om te kunnen ondernemen?

“Mijn gezin is het allerbelangrijkste voor mij. Met twee kleine kinderen en een man die ook ambitieus is in zowel zijn job als zijn sport, is het niet altijd evident om alles op de rails te houden.”

De grootste opoffering zit vooral in de tijd die ik soms moet missen met mijn kinderen omdat ik tijdens een drukke periode moet doorwerken op weekavonden of tijdens het weekend. Anderzijds is mijn dochter een grote supporter van wat ik doe met Little Black Bike dus hoop ik haar daarmee voldoende te inspireren zodat ze later ook haar eigen pad zal volgen.”

Mijn dochter is een groot supporter van wat ik doe met Little Black Bike, dus hoop ik haar toch te inspireren om ook haar eigen pad te volgen.

Heb je naast ondernemen nog andere passies en trek je daar voldoende tijd voor uit?

“Mijn grootste passie is fietsen, dus eigenlijk heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken. Op een bepaald moment zat ik door mijn drukke agenda zelf heel weinig op de fiets, waardoor ik de voeling met de fietswereld een beetje verloor. Nu besef ik meer dan ooit dat fietsen echt een onderdeel is van mijn job en trek ik daar terug meer tijd voor uit. Vroeger voelde ik mij daar schuldig bij, maar dat negatief gevoel is nu helemaal weg.”


Wat is de belangrijkste ondernemersles die jij de voorbije jaren geleerd hebt?

“Ik probeer als ondernemer heel erg dicht bij mezelf te blijven en steeds mijn eigen pad te volgen. Authenticiteit is iets wat ik echt hoog in het vaandel draag, voor mij is dat zeker geen hol begrip. Ik probeer dan ook om van daaruit te ondernemen en niet per se mee te gaan in het ‘traditionele’ ondernemerschap. Dat was sowieso een zoektocht, maar het is toch één van de belangrijkste lessen geweest voor mij.”