Céline Malyster (38) vervulde doorheen haar carrière sleutelrollen in customer experience, management skills trainingen, sales en marketing. Die expertise brengt ze sinds 2019 samen in Walhalla Branding, een business development en branding agency voor bedrijven die op zoek zijn naar structurele en financiële groei. Mijn professionele pad tot dusver stemt me tevreden maar vanaf nu mag het wel in een stroomversnelling komen.

Hoe belangrijk is geld voor jou?

“In mijn jeugd kwam ik nooit iets te kort. Ik zag wel dat er daarvoor in de familie - allemaal ondernemers - voortdurend hard en met passie gewerkt werd. Ik ken de waarde van geld en weet dat het niet vanzelf gaat. Uiteraard vind ik geld belangrijk. Niet zozeer omwille van de materialistische voordelen die ermee gepaard gaan maar vooral omdat het me mentale rust geeft. Als je een buffer hebt opgebouwd, ben je niet gebonden aan bepaalde projecten of opdrachtgevers. Het geeft je de vrijheid om te kiezen en dat is onbetaalbaar.”

Wat was tot dusver je beste investering?

“Ik ging twee keer op netwerkreis met nexxworks, met Steven van Belleghem en Peter Hinssen. De eerste keer was dat naar San Francisco, een andere keer naar China. Best dure reizen maar zo verrijkend. De blikverruiming en de energie injectie smaakten naar meer!”


Wat houdt je ‘s nachts wakker?

“Gelukkig ben ik een goede slaper en blijft mijn nachtrust gevrijwaard. Vooral ‘s avonds, wanneer ik de dag overloop, kan ik wel eens vastraken in mijn gedachten. Vanuit een soms overdreven verregaande zelfreflectie analyseer ik mijn acties en woorden van die dag. Heb ik juist gehandeld? Hoe is dat bij die persoon binnengekomen? Hoe kan ik het volgende keer anders aanpakken? Op welke manier had het meer impact gehad? Ik kan voor mezelf heel vermoeiend zijn. Waar ik zelf vaak te doorgedreven reflecteer, stel ik vast dat anderen dat soms weinig of zelfs helemaal niet doen. Daar kan ik al eens jaloers op zijn.”

Waar ik zelf vaak te doorgedreven reflecteer, stel ik vast dat anderen dat soms weinig of zelfs helemaal niet doen. Daar kan ik al eens jaloers op zijn

Waar heb je professioneel gezien spijt van?

“Aan spijt hebben doe ik niet mee. Ik geloof oprecht dat alles leidt tot dit moment en dat je de som bent van hetgeen je tot dusver hebt meegemaakt. Mijn professionele pad tot dusver stemt me tevreden maar vanaf nu mag het wel in een stroomversnelling komen.”


Wat is voor jou het leukste aan ondernemen?

“Ondernemen staat voor mij gelijk aan vrij zijn. Je hebt de ruimte om te handelen volgens je eigen waarden en overtuigingen. Geen onrealistische ideeën van bazen die je moet nastreven. Je eigen pad uitstippelen, opportuniteiten detecteren, trial and error.”

“Want dat is natuurlijk de keerzijde: risico kunnen nemen, betekent ook dat je het zelf moet opkuisen als het fout loopt. Maar zelfs dat geeft voldoening.”

Waar zie je jezelf binnen 2 à 3 jaar staan?

“Ik werk nu met twee freelancers en binnen dit en een paar jaar hoop ik een vast team rond me te hebben. Samen met een zakenpartner, als het even kan. Als je met twee aan de kar trekt, ga je harder. Tenminste, zolang je beiden dezelfde richting uitkijkt.”

Ik hoop anderen te kunnen inspireren om te durven, om conventionaliteit overboord te gooien en te kiezen voor een carrière die hen gelukkig maakt

“Hoe het ook evolueert, ik hoop vooral dat ik anderen kan inspireren om te durven, om conventionaliteit overboord te gooien en te kiezen voor een carrière die hen gelukkig maakt. Verder wil ik toonaangevend zijn in mijn sector en de lat hoog leggen zodat mensen zeggen: ‘Als je bij Céline gaat, dan zit je altijd goed’.”


Welke opofferingen moet je in je privéleven doen om te kunnen ondernemen?

“Als je met plezier onderneemt, dan denk je niet in termen van opofferingen. Maar ik geef toe dat het wel zijn prijs heeft. Zeker voor de coronacrisis uitbrak, moest ik als alleenstaande moeder vaak een beroep doen op familie of vrienden. Maar ‘dankzij’ - zo kunnen we het wel stellen - COVID-19 is de werk/privé-balans veranderd en door thuis te werken heb ik meer tijd voor mijn zoontje.”

“Zowel hij als ik genieten daarvan, maar tegelijk geniet ik ook van de adrenaline die ik voel tijdens drukke weken. Hij ziet ook dat ik openbloei dan, dat het perfect mogelijk is om je te leven boetseren zoals je dat wil en je dromen te verwezenlijken. Dat is een belangrijke les die hij meekrijgt.

Heb je naast ondernemen nog andere passies of hobby’s?

“Mijn zoon en ik delen dezelfde hobby - veldhockey - wat resulteer in veel extra quality time. En sinds ik klein ben, doe ik klassiek ballet. Als ik op het hockeyveld sta of dans, vergeet ik de hele wereld. Ik maak graag tijd voor die o zo belangrijke me-time.”


Wat is de belangrijkste ondernemersles die jij de voorbije jaren geleerd hebt?

“Als je perfectionistisch ingesteld bent, is het verleidelijk om te blijven sleutelen en schaven. Maar op die manier geraak je nooit uit de startblokken. Niets is ooit af. Niets is ooit perfect. Het kan altijd beter.”

Als je perfectionistisch ingesteld bent, is het verleidelijk om te blijven sleutelen en schaven. Maar op die manier geraak je nooit uit de startblokken

Je moet je de vraag stellen of die laatste 15% waar je aan blijft schaven, wel echt het verschil maakt. Ik heb geleerd om op 85% te springen en die resterende percentages, die worden gaandeweg wel bijgewerkt. Of ook niet. Mijn 85% is misschien de 100% van iemand anders. Eens je gedemarreerd bent, wijst het zichzelf wel uit. En dan wordt het pas echt plezant.”