West-Vlaming Charly Braet (27) heeft een medische achtergrond maar maakte zijn ondernemersdroom waar toen hij in de zomer van 2020 samen met drie vrienden zijn schouders onder Seaberry Liquids zette. De vier young entrepreneurs uit de Westkust brachten onder de naam Duno een verfrissende likeur gemaakt van duindoornbes, een superfood die sinds de lancering een stevige opmars kent. Binnen Seaberry Liquids kon Charly Braet zich ontpoppen tot een Branding & Marketing specialist, een passie die hij stelselmatig heeft ontwikkeld tijdens zijn geneeskundestudies.

Hoe belangrijk is geld voor jou?

“Geld heeft bij mij nog nooit op de eerste plaats gestaan, maar als ondernemer en fervente hobbyist heb je uiteraard een minimum aan budget nodig. Mijn grootste uitgave gaat voorlopig naar sport, maar dat heb ik echt nodig om er even tussenuit te zijn.”

Wat was tot dusver je beste investering?

“Zonder twijfel is dat mijn investering in Seaberry Liquids. Die bracht mij al heel veel kennis, ervaring en plezier op en daar ben ik ontzettend dankbaar voor.”

En je slechtste investering?

“Het kopen van 4 cryptomunten op de hoogste piek eind vorig jaar was geen winner. Gelukkig ging dat slechts om 500 euro.”


Waar heb je professioneel gezien spijt van?

“Spijt heb ik tot op heden nog niet echt gehad. Mensen vragen mij vaak of ik spijt heb dat ik geneeskunde heb gestudeerd, maar ik zou het direct opnieuw doen. Ik ben ervan overtuigd dat dit mij ergens onderscheidt van de rest, het geeft me een andere kijk op de zaken.”

Ben je iemand die vaak piekert?

“Echt piekeren doe ik niet zo vaak. Gelukkig kan ik vrij goed relativeren en panikeer ik ook niet snel, dat zou me anders te veel energie kosten.”

Gelukkig kan ik vrij goed relativeren en panikeer ik ook niet snel, dat zou me anders te veel energie kosten

Wat is voor jou het leukste aan ondernemen?

“Het leukste aan ondernemen is de veelzijdigheid en de variatie die je dagelijks hebt. De challenges waarmee je geconfronteerd wordt, kunnen van alle aard zijn en dat maakt het net zo boeiend. Ik leer heel graag bij en ben ook altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen.”

Waar zie je jezelf binnen 2 à 3 jaar staan?

“Binnen 2 à 3 jaar hoop ik met de mensen rondom mij een gezonde cultuur uitgebouwd te hebben die mensen gelukkig maakt. Ik droom er echt van dat we met Seaberry Liquids positieve impact kunnen maken.”


Welke opofferingen moet je privé doen om fulltime te kunnen ondernemen?

“Voorlopig ben ik heel blij met mijn work-lifebalans. Soms is het kwestie van keuzes maken, maar ik probeer altijd zoveel mogelijk uit mijn dag te halen, ook tijdens de weekends.”

Heb je naast ondernemen nog andere grote passies?

Sinds twee jaar heb ik de golfmicrobe te pakken en speel ik ook opnieuw hockey. Passies heb ik alleszins genoeg, dat geeft me de vrijheid om ook daarin veel te kunnen afwisselen.”

Passies heb ik genoeg, dat geeft me de vrijheid om ook daarin veel te kunnen afwisselen

Wat is de belangrijkste ondernemersles die jij de voorbije jaren geleerd hebt?

“Mijn vrienden en collega’s pakken mij soms op het feit dat ik soms te kritisch en te realistisch ben. Ik probeer vaak een reden te vinden waarom iets niet zou werken en dat blokkeert soms mijn acties.”

Durf te dromen en heb vertrouwen in jezelf én jouw droom, want dat zorgt ervoor dat je overtuigingskracht onverwinnelijk is en uiteindelijk ook het resultaat geeft waar je altijd van gedroomd hebt.”