Dewi Van De Vyver, CEO van het Antwerpse Flow Pilots, werd twee jaar geleden uitgeroepen tot ICT Woman of the Year. Zelf een enthousiaste techonderneemster zijnde, laat Van De Vyver geen kans onbenut om een lans te breken voor meer vrouwen in ICT. Als ik over iets pieker, dan is het over mijn eigen pad.

Hoe belangrijk is geld voor jou?

One of the uses of money is that it allows you to live with the consequences of your mistakes. Dat ik is hoe ik kijk naar geld. Het is belangrijk in die zin dat ik niet gevangen wil zijn. Geld moet mij toelaten om voldoende vrij te zijn.”

Wat was tot dusver jouw beste investering?

“Mijn beste investering is zonder twijfel mijn huis. Ik heb na mijn scheiding niet getwijfeld om opnieuw te bouwen en te kiezen voor een energiezuinige woning. Het is tweeledig rust. Het is een solide investering én het is mijn homebase. Mijn thuis. Wat er ook gebeurt, dit is van mij.”

“Ik ga zeer bewust om met geld, zelden zal ik impulsief iets kopen. Dat maakt dat slechte investeringen vermeden worden.”


Waar heb je professioneel gezien spijt van?

Ik heb lang gedacht dat ik professioneel gezien beter was gestart in één van de Big Four, een groot consultancybedrijf waar ik het klappen van de zweep zou leren kennen. Achteraf gezien is het traject dat ik heb afgelegd het juiste voor mij geweest en waarin ik momenteel goed kan gedijen. Hoe moeilijk het soms ook is om het te zien op het moment zelf en hoe oncomfortabel het soms aanvoelt, er is maar één traject dat je kan lopen en dat is dat van jezelf, waar je buikgevoel je heen stuurt.”

Hoe moeilijk het soms ook is om het te zien op het moment zelf en hoe oncomfortabel het soms aanvoelt, er is maar één traject dat je kan lopen en dat is dat van jezelf

Ben jij iemand die vaak piekert?

Als ik over iets pieker, dan is het over mijn eigen pad. Bijvoorbeeld wanneer ik voel dat ik niet meer on track zit en wat ik aan het doen ben niet meer overeenstemt met wat ik wil doen. Dat houdt me ‘s nachts soms wakker. Ik ben sowieso niet iemand die bij de pakken blijft zitten. Ik ben zeer action driven en ga dan actief op zoek naar next steps en nieuwe paden.”


Wat is voor jou het leukste aan ondernemen?

Omdat alles blijft veranderen, moeten wij ook blijven veranderen. Als bedrijf én als persoon hebben we een sterke betrokkenheid bij onze maatschappij en onze mensen. In de projecten die Flow Pilots doet, zijn die twee ontzettend belangrijk. Op lange termijn zien we onszelf nog meer betrokken zijn bij projecten die deze doelen ondersteunen.”

“Wat mezelf betreft, hoop ik nog altijd het product van mijn dromen te bedenken waar ik volledig mijn passie en ei in kwijt kan. Momenteel lukt dat nog binnen Flow Pilots maar - never say never - verandering is nu eenmaal hoe het leven gaat.”


Welke opofferingen moet je privé doen om te kunnen ondernemen?

“Ik sport graag en dat moet ik er in de week wel vaak tussen proppen. Ik sta er speciaal vroeg voor op om toch mijn beweging te hebben.”

“Aan de andere kant is mijn privétijd beperkt. Die probeer ik dan zoveel mogelijk door te brengen met de mensen waar ik écht van hou. Lekker eten, praten, terug in sync geraken. Dat is thuiskomen voor mij.”


Wat is de belangrijkste ondernemersles die jij tot dusver hebt geleerd?

Dat verandering een wezenlijk onderdeel is van het leven. Je omgeving verandert constant, jij verandert constant, je leert, je groeit, je leert nieuwe mensen kennen en komt op die manier tot nieuwe inzichten.”

Die verandering is de motor van alles. Sinds ik dat omarmd heb, zou ik niet anders meer willen.”