Elke Scheirs is al vijf jaar trotse CEO en eigenaar van familiebedrijf D-Dream. Haar passie ligt in ondernemerschap en het creëren van impactvolle, onvergetelijke events met creatieve concepten qua licht, geluid en video. Groei is de rode draad in dat ondernemersverhaal.

Wat vind je zelf jouw belangrijkste ondernemerseigenschap?

Ik omschrijf mezelf als een puzzelende duizendpoot met korte pootjes: ik ben van alle markten thuis – finance, marketing, management, sales … maar ik ben geen expert. Ik laat me wel omringen door experten die me kunnen begeleiden. Ik ben ook een echte strateeg en puzzelaar. Mijn visie uitwerken en onder woorden brengen, net als de sterktes van mijn kennen en zo de juiste persoon op de juiste plek zetten: dat zijn zaken die ik goed kan.

Wat waardeer je het meest aan je vrienden?

Ik hecht enorm veel belang aan mijn vrienden, die familie voor me zijn. Wat ik het meeste waardeer is hun enorme loyaliteit en warmte. Altijd staan ze voor me klaar. Of het nu is om een leuk moment, een lach of een traan te delen: ik kan altijd op ze rekenen.

Wat is jouw idee van (werk)geluk?

Volgens mij klopt het niet dat werknemers om de paar jaar van werkgever willen veranderen, zolang de jobinhoud maar blijft boeien, ze eventueel van rol kunnen veranderen en ze gewaardeerd en geapprecieerd worden. Als je talenten benut, mensen de mogelijkheid geeft om te groeien en uiteraard fair verloont geloof ik dat mensen graag bij een bedrijf blijven. Dit is de definitie van werkgeluk.

Wat zou een goede oude dag voor jou zijn?

Een gevulde ondernemerschapscarrière achter de rug hebben waarin ik betrokken ben geweest bij verschillende bedrijven. Waarin ik mijn kennis van het ondernemerschap heb kunnen delen met ambitieuze starters. En persoonlijk: genieten van de kleine dingen in het leven, zoals familie, vriendschap, lekker eten en drinken, en de natuur.

Wat is je favoriete motto?

If you love what you do, you won’t have to work a day in your life.

Wat heb je geleerd uit je moeilijkste momenten?

In the end komt alles goed, ook al lijkt het op dat moment het einde van de wereld. Afstand nemen van problemen en relativeren is zo belangrijk!