Net als haar partner Carl Vorsselmans liet de Antwerpse Freyke Van Looveren in 2018 een mooie carrière bij de Belgische politie varen om warmere oorden op te zoeken en haar kans te wagen als vastgoedmakelaar in Spanje. Beiden staan nu samen aan het hoofd van hun bedrijf Nieuwbouw in Spanje en Nieuwbouw Tenerife waarmee ze landgenoten helpen hun droomwoning of appartement in Tenerife, Costa del Sol, Costa Blanca of Ibiza te vinden. “Hoewel we het hele jaar door in een aangenaam klimaat werken, hebben we de laatste jaren nog nooit een dag of week ‘echt’ vakantie genomen.”

Hoe belangrijk is geld voor jou?

“Geld is uiteraard belangrijk, je moet je rekeningen kunnen betalen. Ik heb jobzekerheid als vastbenoemd politieambtenaar opgegeven om een stap te zetten in onzekerheid. Velen verklaarden me gek, maar ik ben toch zeer blij met de keuze voor het ondernemerschap. De verandering van elke maand een vast inkomen naar een onzeker bestaan was toch even wennen. Maar de mooie uitdaging en de vele positieve reviews maken veel goed.”

Waar heb je professioneel gezien spijt van?

“Ik was voordien werkzaam bij de Lokale Politie Antwerpen en heb er steeds graag gewerkt. Voor mij had dit avontuur en nieuwe carrièrewending gerust enkele jaren later mogen beginnen. Wat niet zeggen dat ik spijt heb van mijn keuze, maar ik was zeker nog niet uitgekeken op mijn vorige job. De trein passeerde en we zijn er met veel overtuiging en enthousiasme op gesprongen.”

Wat zijn zaken die je ‘s nachts wakker houden?

Ik ben een ware perfectionist en wil dat al onze klantendossiers tot in de puntjes correct worden afgehandeld. Het gebeurt wel vaker dat ik me afvraag of ik niks vergeten ben, soms schiet ik dan dat midden in de nacht wakker. We werken ondertussen met heel wat mensen samen en daar komt toch altijd wat bij kijken.”


Wat is voor jou het leukste aan ondernemen?

Met een bachelor in bedrijfsmanagement op zak vind ik het eigenlijk wel leuk dat in onze onderneming alle facetten van het bedrijfsleven aan bod komen. Ik ben een manusje van alles. Momenteel hebben we een stagiaire in dienst - ons bedrijf is erkend als stageplaats door de Hogeschool Antwerpen AP - en dat geeft weer een nieuwe dynamiek.”

Welke grote ondernemersdroom koester je nog?

“We zijn gestart met Nieuwbouw Tenerife en ondertussen zijn we met Nieuwbouw in Spanje actief in gans Spanje, dit geeft ons de mogelijkheid echt op maat voor de klant te werken en deze correct te adviseren. We zijn voor alle duidelijkheid geen verkopers, de klant heeft reeds beslist om over te gaan tot een aankoop, het is een kwestie van hem de juiste keuze te doen maken. De komende jaren hopen we onze huidige sterke positie nog verder uit te bouwen en te verstevigen.”

“Als je als jong bedrijf een internationaal project exclusief mag aanprijzen, geeft dat een blijk van vertrouwen en haal je daaruit zeer veel voldoening en positieve energie. Bovendien zijn we nu met NB-estates heel actief op de Duitse en Poolse markt.”


Welke opofferingen moet je privé doen om te kunnen ondernemen?

Hoewel Car en ik het hele jaar door in een aangenaam klimaat werken, hebben we de laatste jaren nog nooit een dag of week ‘echt’ vakantie genomen. Dit is de keerzijde van het ondernemerschap. Onze klanten leggen echt hun ‘lot’ in onze handen en wij voelen ons daar dan ook zeer verantwoordelijk voor. Ik denk dat dit ook de groeipijnen zijn bij de opstart van een eigen bedrijf, geleidelijk aan proberen we ook hierin voldoende structuur te krijgen.”

Heb je naast ondernemen nog andere passies?

“Ik was vroeger zeer extreem met sport bezig, door mijn drukke ondernemersbestaan lukt dat de laatste tijd veel minder. Mijn voornemen is wel om hier snel verandering in te brengen. Zo heb ik me onlangs ingeschreven voor lessen padel.”


Wat is jouw belangrijkste ondernemersles tot dusver?

“Dat je nooit mag opgeven. Na regen komt altijd zonneschijn en andersom. Als het goed gaat, moet je niet te euforisch worden. En dat geldt ook omgekeerd: als het even wat minder gaat, mag je je niet laten gaan. Als je hard werkt, komt het wel goed. En blijf vooral geloven in jezelf, want dat is uiteraard cruciaal voor iedere ondernemer.”

“Met trots durven we zeggen dat onze onderneming na enkele jaren is uitgegroeid tot één van de referenties voor de Spaanse vastgoedmarkt. Dat geeft een enorme kick, net als de vele positieve recensies die we tot dusver kregen van tevreden klanten.”