Glenn Mathijssen, is CEO & co-founder van Alberts, een Antwerpse foodtech start-up die hij in 2015 samen met twee andere jonge ondernemers oprichtte en die als missie heeft gezonde voeding voor iedereen toegankelijk en betaalbaar te maken. Daarvoor ontwikkelde het slimme automaten (met bijhorende app) waarmee je verse, gepersonaliseerde smoothies - en binnenkort ook soep - kan bereiden op het werk, op school of on the go.

Hoe belangrijk is geld voor jou?

“Ik zeg vaak ironisch dat mijn enige assets vandaag mijn Ikea bed en mijn stake in Alberts zijn. Behoudens een recent aanvaard bod op een woning klopt dat echter ook enigszins wel. Persoonlijke verrijking is nooit een primaire drijfveer geweest voor mij, ik heb wel vaker het gevoel de lotto te hebben gewonnen door gelukkig op te kunnen staan en er elke dag met volle goesting in te vliegen.”

Geen enkel materieel object heeft me ooit een thrill gegeven. Ik rijd in een oude auto, de kleren die ik liefst draag, zijn merkloos van de groothandel of gemaakt door m'n mama, en ik trakteer zelf tien keer liever dan zelf te worden getrakteerd.”


Waar heb je professioneel gezien spijt van?

“Ik denk graag na over een beslissing. Eens ik een keuze heb gemaakt, heb ik nooit spijt. Evalueren vind ik geen probleem maar spijt werkt eerder negatief dan opbouwend en daar blijf ik van nature liever ver van weg.”


Wat is voor jou het leukste aan ondernemen?

“Ik geniet er enorm van mijn enthousiasme en goesting te transponeren naar een team, en de leiding te nemen om samen onze missie naar een betere wereld te volbrengen. Ik functioneer optimaal in een omgeving waar technologie en cross-industry innovatie centraal staan.”

Welke grote ondernemersdroom koester je nog?

“De komende jaren wil ik Alberts uitbouwen tot een internationaal merk en bijdragen via onze missie ‘To Make a Healthy Life, The Easiest Option’.”


Welke opofferingen moet je in je privéleven doen om te kunnen ondernemen?

“Ik kan gedurende lange tijd heel veel hooi op de vork nemen en verschillende uitdagingen tegelijk combineren. Dat is een grote sterkte maar evenzeer een grote zwakte. Tot een drietal jaar terug combineerde ik een co-tutelle Phd aan VUB en University Pisa, met een Master in Management, een overgave van een eerste start-up, de opstart van Alberts én een vriendin in het buitenland (lacht).”

Ik kan gedurende lange tijd met veel hooi op de vork verschillende uitdagingen tegelijk combineren. Dat is zowel een sterkte als een zwakte

Mijn grootste opoffering maar tevens grootste zege was de keuze om alles ‘af te werken’ en dan 100% voor Alberts én mijn vriendin te gaan. Zij let erop dat er voldoende tijd overblijft voor familie en vrienden. Onlangs mochten we een dochtertje verwelkomen, ook daar geniet ik enorm van.”


Wat is de belangrijkste ondernemersles die jij de voorbije jaren geleerd hebt?

Dat we allemaal mensen zijn. De meeste beslissingen worden irrationeel genomen, passie en liefde brengen je een heel eind, en elk vogeltje zingt zoals het gebekt is.”

“Daarnaast heb ik vooral een sterk gevoel van dankbaarheid ontwikkeld en ingezien dat wie zich enkel op de borst klopt vaak voorbij gaat aan de onnoemelijk grote porties geluk die erbij komen kijken. Trots zijn is zilver, dankbaar zijn goud.”