Guy Quirynen is ondernemer in de fast casual restaurant business. Met zijn eerste concept Umamido, dat dit jaar inmiddels zijn tiende verjaardag viert, runt hij als oprichter en managing director een keten van 7 Japanse ramen shops in België en nog eens 4 vestigingen in Zwitserland. Recent lanceerde hij samen met zijn vrouw Luiza een gloednieuw concept in Brussel, waar het in 2013 voor hem allemaal begon. Onder de naam ‘Roru’ serveert de ambitieuze horecaondernemer nu ook Japanse sushi rolls en rice bowls.

Wat vind je zelf jouw belangrijkste (ondernemers)eigenschap?

Opportuniteiten zien en het lef hebben om deze ook te grijpen.”


Waar zou je willen wonen/werken/ondernemen?

“Aangezien mijn echtgenote van Brazilië afkomstig is, koesteren we de ambitie om ooit op een dag iets te ondernemen in haar geboorteland, of in Portugal.”


Welk aangeboren talent had je graag willen hebben?

“Ik zou wel een getalenteerde tekenaar, illustrator of designer willen zijn. De emotie die een mooi design kan creëren, vind ik verbluffend en had ik graag zelf ook in de vingers gehad.”


Wat was voor jou een moment van opperste geluk?

“Een zonnige zaterdagochtend met een koffietje en een magazine.”


Wat beschouw je als jouw grootste prestatie tot dusver?

“Ik ben bijzonder trots op het feit dat ik Umamido heb kunnen brengen waar het concept vandaag staat, volledig op eigen kracht en zonder extern kapitaal. Dat wil niet zeggen dat ik niet open sta voor investeerders. Ik denk namelijk dat er ooit een punt zal komen waar we baat zullen hebben om met voldoende bredere schouders de constante groei van Umamido te kunnen torsen.”

Ik ben bijzonder trots op het feit dat ik Umamido heb kunnen brengen waar het concept vandaag staat, volledig op eigen kracht en zonder extern kapitaal

Heb je ooit troost gevonden in schoonheid en creativiteit?

Architectuur, design en vakmanschap zijn zaken waar ik eindeloos van kan genieten. Hoewel het vandaag al voor een stuk al verweven is met mijn ondernemerschap, hoop ik daar in de toekomst nog veel meer mee bezig te kunnen zijn.”