Geïnspireerd door de vele ondernemersverhalen op Bloovi stampte Henri Vandenabeele (25) in het najaar van 2022, op een moment dat hij ook een masters-opleiding aan de Vlerick Business School volgde, samen met zijn vier jaar oudere broer Maxime een eigen bedrijf uit de grond: onder de naam T-Box Selfstorage verhuren ze in Oudenaarde opslagruimtes van 2 tot 200m2 aan professionelen en particulieren. Intussen is ook de zoektocht naar een tweede en derde locatie gestart. Al sinds het middelbaar heb ik altijd mijn passie voor ondernemen gevolgd. Aanvankelijk als organisator van events, en nu dus als co-founder en bestuurder van T-Box.

Wat waardeer je het meest aan je vrienden?

De grote diversiteit aan gespreksonderwerpen die ik bij hen kan aansnijden. Ik hou er bijvoorbeeld van om in een gezellig café met enkele vrienden te fantaseren over verschillende ideeën: dat kan gaan van het renoveren van een vervallen huisje tot het brouwen van een eigen cocktail. Daarnaast vind ik het de max dat mijn vriendin zich tekens probeert in te leven wanneer ik voor de zoveelste keer begin over de wereld van self-storage (lacht).”

“Maar langs de andere kant kan het net zo leuk zijn om met hen over koetjes en kalfjes te praten: daar zijn vrienden toch ook voor? Ik apprecieer hun eerlijkheid, en het feit dat ze mij niet naar de mond willen praten. Als je je uitsluitend omringt met jaknikkers, ga je jouw geest nooit kunnen verrijken.”


Welke kleine, alledaagse gebeurtenis kan jou blij maken?

Een toertje gaan lopen in de Vlaamse Ardennen kan mij ongelooflijk gelukkig maken. In de streek waarvan ik afkomstig ben kan je soms, als je wat geluk hebt, een half uur gaan lopen zonder ook maar één auto tegen te komen. Dat gegeven, in combinatie met landbouwers die hun graan aan het oogsten zijn, is voor mij de hoogste vorm van geluk.”

“Ik merk ook dat sporten alleen maar voordelen heeft: je hebt een veel positievere kijk op het leven en tijdens zo’n een intensieve sportsessie komen de frisse ideeën als vanzelf naar boven.”


Wat is je favoriete motto?

“Niet geschoten is altijd mis! Op zich geen spectaculaire keuze, maar persoonlijk hecht ik daar heel veel waarde aan. Van mijn ouders heb ik altijd meegekregen dat je nooit zal weten wat je kan bekomen als je het niet geprobeerd hebt, ook al is het een long shot! Opportunistisch zijn in de goede zin van het woord kan nooit kwaad, denk ik dan.”


Wat vind je zelf jouw belangrijkste (ondernemers)eigenschap?

Altijd en overal nieuwsgierig zijn en je nooit te oud voelen om bij te leren, ook al gaat het over dingen waar je in eerste instantie weinig affiniteit mee hebt. Een mooi voorbeeld is het beter begrijpen van Google Ads. Initieel was marketing op z’n zachtst gezegd niet mijn favoriete onderdeel maar het is essentieel om je klanten beter te begrijpen en daar slim op in te spelen. Maar ik moet zeggen dat ik na het urenlang bekijken van YouTube-filmpjes nog verre van een professional ben (lacht).”


Wat heb je geleerd uit je moeilijkste momenten?

“Aangezien ik nog relatief jong ben en ons bedrijfje nog niet zo gek lang bestaat, weet ik niet of mijn moeilijke momenten opwegen tegen die van doorwinterde ondernemers. Maar zoals eerder aangehaald, werkt sporten in mijn geval heel goed om stress te kanaliseren. Na jezelf stevig in het zweet te hebben gewerkt, kan je de zaken veel beter overzien. Zelf neem ik tijdens of na na het sporten vaak even de tijd om de verschillende scenario’s en gevolgen ervan in te schatten. Meestal valt het worstcasescenario uiteindelijk ook wel mee en als dat niet zo blijkt te zijn, bel ik naar mijn vader (lacht).”

“Over het algemeen zijn het net die mensen die onder druk normaal kunnen redeneren die het ver schoppen, waar iemand anders zich sneller zal laren verleiden tot het maken van een overhaaste beslissing.”


Waarvoor mogen ze jou ’s nachts altijd wakker maken?

“Voor een sterk idee, gezellig aan het haardvuur met een frisse pint erbij!”