Jeroen Poels is CEO van Deltaworx, een snelgroeiend uitzendkantoor voor studenten dat hij in 2012 op 18-jarige leeftijd zelf uit de grond stampte. De steile opmars van zijn bedrijf bleef niet onopgemerkt: zo dook Poels dit jaar op in de prestigieuze ‘Forbes 30 under 30 Europe’ lijst (in de categorie Social Impact) en werd hij sinds 2020 een halve BV na zijn gesmaakte passage in het tv-programma ‘Jonge Wolven’. Sinds deze week host Jeroen Poels, samen met collega-ondernemer Matthias Browaeys, een eigen talkshow op Kanaal Z: Goe bezig!

Hoe belangrijk is geld voor jou?

“Geld is vanzelfsprekend niet onbelangrijk maar staat zeker niet in mijn toptwee van belangrijkste redenen waarom ik destijds ben beginnen ondernemen. Impact hebben en vooral plezier maken komen voor mij op de eerste plaats en zullen daarom altijd ondergeschikt zijn aan veel geld verdienen. Trouwens, als die twee goed zitten, komt de rest vanzelf!”

“Investeren in iets waar je weinig of geen kennis van hebt, kan ik iedereen afraden! Dat doe ik sinds een paar slechte ervaringen zelf ook nooit meer (glimlacht).”


Ben je iemand die vaak piekert?

“Piekeren en slapeloze nachten horen nu eenmaal bij de verantwoordelijkheden en risico’s die je als ondernemer neemt. Maar teveel stilstaan bij de dingen waar ik spijt van heb, werken enkel contra-productief. Leren uit je fouten en gewoon blijven knallen, is dan ook mijn devies!”

Piekeren en slapeloze nachten horen nu eenmaal bij de verantwoordelijkheden en risico’s die je als ondernemer neemt

Wat is voor jou het leukste aan ondernemen?

“Het leukste vind ik dat ik zelf mag kiezen met wie ik dag in dag uit samenwerk. Je eigen team bouwen is echt geweldig!

Welke grote ondernemersdroom koester je nog?

Persoonlijk droom ik ervan ooit een TED talk te mogen geven, hoewel die droom op dit moment nog ver weg lijkt.”

“Ik hoop vooral over een paar jaar te kunnen terugkijken en trots te zijn op het parcours dat we afgelegd hebben met de Deltaworx Group.”


Welke opofferingen moet je in je privéleven doen om te kunnen ondernemen?

Het werk stopt jammer genoeg nooit. Maar als je iets doet waar je energie van krijgt, zijn al die opofferingen verwaarloosbaar.”

Ik heb geleerd dat het ontzettend belangrijk is regelmatig op de pauze knop te drukken en er zo voor te zorgen dat de batterijen voldoende opgeladen blijven

“Ik heb echter wel geleerd dat het ontzettend belangrijk is regelmatig op de pauze knop te drukken en er zo voor te zorgen dat de batterijen voldoende opgeladen blijven! Ook probeer ik er altijd voor te zorgen dat ‘ik werk om te leven en niet leef om te werken’. Het moment dat ik dat gevoel niet meer heb, stop ik ermee.”

Heb je naast ondernemen nog andere passies of hobby’s?

“Ik ben een fervente duiker en skiër en hou ook heel erg van gastronomie en reizen. Met reizen bedoel ik voor alle duidelijkheid niet de typische all-in vakantie. Ik hou ervan om nieuwe culturen te ontdekken en plekken te bezoeken die bijzonder zijn en waar ik nog eerder niet geweest ben.”


Wat is de belangrijkste ondernemersles die jij de voorbije jaren geleerd hebt?

“Een heleboel. Maar voor mij staat volgende uitspraak op nummer één: als je niet kunt delen, kan je ook niet vermenigvuldigen.”

“Mocht er in België net iets meer gunfactor zijn, dan zouden er nog zoveel mooiere dingen gerealiseerd kunnen worden. Het talent en het potentieel zijn hier in ieder geval ruimschoots aanwezig, laat ons dat dan ook ten volle exploiteren!