Jeroen Van Hautte is één van de drie founders en CTO van de Gentse start-up TechWolf, dat een AI-gedreven platform ontwikkelde waarmee alle skills van elke individuele werknemer binnen een bedrijf worden opgelijst. Het snelgroeiende HR Tech bedrijf haalde eerder dit jaar 10 miljoen euro groeikapitaal op en lijkt helemaal klaar voor internationale expansie. “Mochten we de komende jaren een succesverhaal kunnen schrijven in de VS, zou dat heel mooi zijn.”

Hoe belangrijk is geld voor jou?

“Zelf ben ik weinig bezig met geld en investeringen. Ik doe dingen niet graag halfslachtig. Als ik dan kijk naar de tijd die nodig zou zijn om op een bewuste, goed doordachte manier te beleggen, denk ik al snel dat het meer rendeert om die tijd in TechWolf te investeren.”

Waar ik wel heel graag mijn budget aan spendeer, is aan reizen: je laten onderdompelen in een andere cultuur kan heel verfrissend werken, het zorgt ervoor dat je steeds weer met een rugzak vol nieuwe inzichten en ideeën huiswaarts keert.”


Wat zijn zaken die jou ‘s nachts wakker houden?

Ik lig ‘s nachts wel vaker wakker, maar bijna altijd omdat ik sneller vooruit wil en daarover aan het nadenken ben. Over professionele fouten wakker liggen, komt veel minder vaak voor. Je probeert altijd de beste keuzes te maken, maar het is eigen aan start-ups dat je vaak beslissingen moet nemen wanneer nog niet alles 100% zeker is. Het belangrijkste is dat je daaruit leert en zo snel mogelijk een nieuwe weg inslaat. Als dat lukt, maak ik mij niet al te veel zorgen.”

Je probeert altijd de beste keuzes te maken, maar het is eigen aan start-ups dat je vaak beslissingen moet nemen wanneer nog niet alles 100% zeker is

Wat is voor jou het leukste aan ondernemen?

Ik geniet met volle teugen van de variatie die eigen is aan het ondernemersbestaan. Elke zes maanden ziet mijn job er quasi volledig anders uit, dat geeft veel energie. Het leuke is ook dat je jouw team min of meer hetzelfde kan aanbieden en je mensen daardoor zichtbaar ziet groeien.”

Welke grote ondernemersdroom koester je nog?

“De volgende stappen liggen voor ons op internationaal vlak en doen ook heel erg dromen. Mochten we de komende jaren een succesverhaal kunnen schrijven in de Verenigde Staten, zou dat heel mooi zijn.”


Welke opofferingen moet je privé doen om fulltime te kunnen ondernemen?

“Je komt makkelijk in een situatie waar je alles in functie van jouw onderneming zet. Ik moet mijzelf er soms aan herinneren om af en toe toch eens een weekendje vrij te nemen of een avond niét met het werk bezig te zijn. Hoe meer passie je voor iets hebt, hoe moeilijker zoiets wordt.”

“Wel maak ik altijd tijd voor sport. Ik ben een fervent loper en neem elk jaar deel aan een marathon. De trainingsmaanden die daar aan voorafgaan, vind ik altijd zalig. Er is geen betere manier om aan je dag te beginnen dan bij zonsopgang in de natuur te gaan lopen.”


Wat is de belangrijkste ondernemersles die jij de voorbije jaren geleerd hebt?

The more you practice, the luckier you get. Als je onderneemt, hangen veel dingen af van hoeveel geluk - of juist pech - je hebt, maar als je geen genoegen neemt met ‘net genoeg’ kan je veel meer tegenslag aan. In het geval van TechWolf heeft dat al meermaals het verschil gemaakt: als je wat buffer hebt, dan raak je in situaties zoals corona of het huidige markttumult niet onmiddellijk uit balans.”