Julie Vets (35) is de ontwerpster en oprichter van Gofluo, de Antwerpse start-up die met zijn populaire bodyglowers een modebewust en hip alternatief biedt voor de klassieke, saaie fluohesjes. Een nieuwe financieringsronde van 1 miljoen euro moet de groei van het ambitieuze bedrijf versnellen en verdere expansie in de VS, Frankrijk en Duitsland mogelijk maken. “Het geeft heel veel voldoening om te weten dat we deel uitmaken van het dagelijkse leven van mensen.”

Wat vind je zelf jouw belangrijkste ondernemerseigenschap?

Ik ben een echte doorzetter en hou ervan om kansen te grijpen en nieuwe dingen uit te proberen. Als iets niet lukt, probeer ik het opnieuw, weliswaar op een andere manier, en steek ik graag mijn licht op bij andere ondernemers om te kijken wat ik allemaal van hen kan leren.”


Wie zijn je helden in het dagelijkse leven?

Ik omring me graag met mensen met een open geest en positieve mindset. Liefst van al zijn dat personen met een hoekje af, creatieve geesten, gepassioneerde zielen die dingen anders durven aan te pakken. Die groep van mensen vind ik persoonlijk het meest inspirerend. Zij die veel miserie hebben en er toch steeds het beste van maken omdat ze makkelijk kunnen relativeren, dat zijn voor mij de echte helden.”


Welk aangeboren talent had je graag willen hebben?

Een talenknobbel. Communicatie is key in alle facetten van het leven en ondernemen, ik zou dan ook graag met meer mensen conversaties in hun moedertaal kunnen voeren. Ik bewonder mensen die dat wel kunnen, het is echt iets wat voor mij aanvoelt als een beperking. Want door in de eigen taal te communiceren, kan je nog zoveel meer van anderen leren.”


Welke alledaagse gebeurtenis kan jou blij maken?

Op het werk toekomen en geheel toevallig qua kleding matchen met meerdere collega’s, alsof het vooraf was afgesproken. Ook van een mooie combinatie van kleuren of texturen kan ik gelukkig worden. Of de zon die een mooie lichtinval of juiste schaduw creëert. En last but not least een dikke knuffel van mijn drie kinderen.”


Wat was voor jou een moment van opperste geluk?

Met mijn gezin op bezoek gaan bij hotel mama aan zee, om daar dan te smullen van de garnalen die mijn vader zelf heeft gevangen, op een stokbrood met goeie boter en zout. Als de kinderen op zo’n moment ook nog eens samen buiten spelen, zonder ruzie te maken, geeft mij dat een gelukzalig gevoel.”

“Of eens een moment voor mezelf creëren, want die zijn uiterst zeldzaam. In een mooie kleding- of interieur winkel iets mooi kopen, daar kan ik ook heel hard van genieten! Tijd om fysiek te gaan winkelen, is er de laatste tijd helaas ook niet zoveel meer.”


Wat is je favoriete motto?

Dan kies ik voor de slogan van Golfuo. Die luidt: show up. Enerzijds betekent dat dat je je letterlijk laat zien met onze veiligheidskleding, maar anderzijds willen we daarmee mensen ook aanmoedigen: sta er, grijp het vast en los het op.”


Wat beschouw je als jouw grootste prestatie tot dusver?

Dat we de afgelopen jaren goed zijn doorgekomen als gezin. Het waren best heftige jaren: drie jonge kinderen opvoeden terwijl ik een eigen zaak moest uitbouwen, de totaalrenovatie van ons huis, starten met personeel, groeikapitaal ophalen, een sociaal leven proberen onderhouden, elke dag eten op tafel krijgen, mijn eigen agenda managen, de kinderen tijdig op hun hobby’s en verjaardagsfeestjes krijgen,…”

“Sommige weken was het echt overleven en denk je achteraf: hoe hebben we dat in godsnaam klaargespeeld? Maar daar zijn we toch maar mooi in geslaagd!”

De afgelopen jaren waren heftig. Dat we die als gezin goed zijn doorgekomen, beschouw ik als mijn grootste prestatie tot dusver

Wie of wat bezorgt jou een onweerstaanbare glimlach?

Elke dag zie ik pendelaars onze producten dragen. Het geeft heel veel voldoening te weten dat we echt deel uitmaken van het dagelijks leven van mensen, en dat we hen daarbij een waardevolle bijdrage kunnen bieden. Het is superfijn om vast te stellen dat het product dat ik heb gecreëerd zo zichtbaar is in het straatbeeld. Ook voor mijn kinderen is het zo heel erg duidelijk wat ik elke dag bezig mee ben. Bij elke GOFLUO die ze op straat spotten, roepen ze heel enthousiast: kijk mama, een bodyglower van jou! (lacht)”