Laurent Lejeune is CEO van Bidimo, een online biedplatform voor vastgoed dat afgelopen zomer in België werd gelanceerd. “Ik ben graag met veel dingen tegelijk bezig en heb mijn professionele carrière eigenlijk nooit als een obstakel gezien of iets waar ik opofferingen heb moeten voor doen. De dag dat dat wel zo is, wordt het tijd om het gaspedaal minder hard in te duwen.”

Hoe belangrijk is geld voor jou?

“Voor mij is geld vooral een manier om je dromen te realiseren en je ideeën te kunnen uitvoeren. Vooral in het kader van het ondernemerschap is geld echt wel nodig. Cash is king. Anderzijds wil ik ook niet te veel focussen op dat geld. Het is noodzakelijk maar mag zeker niet overheersen.”

Wat was tot dusver je beste investering?

“Mijn beste investering is de aankoop van een terrein van 10 are net naast onze gezinswoning. Ik heb die destijds voor een habbekrats kunnen kopen en dat geeft echt wel een meerwaarde aan ons huis waardoor we nu elke dag van een grotere tuin kunnen genieten. Daarnaast heb ik het erop gewaagd om in de markt van de cryptomunten te stappen en dat loopt momenteel ook goed.”

En je slechtste investering?

“Ik kan gelukkig niet spreken van een echt slechte investering. Maar ik ben wel al een aantal jaren aan het investeren in start-ups en scale-ups en dat brengt wel de risico’s met zich mee. Gelukkig heb ik er zelf nog geen negatieve ervaringen mee gehad.”


Waar heb je professioneel gezien spijt van?

“Ik ben over het algemeen niet iemand die snel spijt krijgt van iets en ik vind ook dat alles een ervaring is. Ik zou dus zeker niks anders doen, mocht ik opnieuw moeten beginnen. Maar als ik dan toch iets moet benoemen, dan is het wel dat ik soms teveel vertrouwen stelde in bepaalde ex-collega’s of vennoten. Maar zelfs daar leer je uit en zie ik als extra ervaring.”

Ben je iemand die vaak piekert?

“Ik ben totaal geen piekeraar. Eigenlijk ben ik een extreem ‘relaxed’ persoon en panikeer ik niet snel. Nu moet ik wel zeggen dat het beoefenen van sport - zoals lopen - me daar wel goed bij helpt. Dat doe ik al sinds mijn zes jaar en dat helpt me zowel tegen stress alsook om goed om te gaan met timemanagement. Ik kan op die manier ook mijn dagen beter opdelen en probeer altijd een goede balans te vinden. Het is ook zaak om op tijd eens de ‘off-knop’ af en toe aan te zetten.


Wat is voor jou het leukste aan ondernemen?

Het feit dat je van nul aan iets begint en dat project ziet groeien, daar haal ik enorm veel voldoening en energie uit.”

Welke grote ondernemersdroom koester je nog?

Vastgoed én de digitale wereld hebben me altijd wel gefascineerd, dus ik ben zeer blij dat ik die beide zaken nu kan combineren. We hebben ons online biedingsplatform nog maar deze zomer gelanceerd en het kent nu al veel succes bij zowel de vastgoedmakelaars als de consumenten. Het geeft enorm veel voldoening wanneer je een verschil kan maken met iets wat je van nul opbouwt. Ik durf dus te zeggen dat ik mijn ondernemersdroom op dit moment aan het waarmaken ben.”

Waar zie je jezelf binnen 2 à 3 jaar staan?

“Gezien we het platform Bidimo nog maar net gestart zijn, zie ik mezelf eigenlijk binnen een paar jaar nog steeds daarmee bezig zijn. Idealiter met een ruimer geografisch bereik.”


Welke opofferingen moet je in je privéleven doen om te kunnen ondernemen?

“Ik ben graag met veel dingen tegelijk bezig en ik heb mijn professionele carrière en het ondernemerschap eigenlijk nooit als een obstakel gezien of iets waar ik opofferingen heb moeten voor doen. De dag dat dat wel zo is, wordt het tijd om het gaspedaal minder hard in te duwen. Mijn vrouw en kinderen kennen mij als een bezige bij en hebben daar altijd al enorm veel begrip voor gehad en veel flexibiliteit in getoond.”

Heb je naast ondernemen nog andere passies of hobby’s?

“Ik ben zeer sportief en trek daar ook voldoende tijd voor uit want het geeft me enorm veel energie. Ik neem ook vaak deel aan triatlons en trials, en dit zowel in binnen- als buitenland. Nu ben ik bijvoorbeeld volop bezig met de indeling van 2022 wat dat betreft.”


Wat is de belangrijkste ondernemersles die jij de voorbije jaren geleerd hebt?

“Er zijn twee quotes waar ik echt naar leef en dat zijn ‘if you can dream it, you can make it’ en ‘why not versus why’. Uiteraard kan het nooit kwaad om te luisteren naar de mening van anderen, maar je mag je nooit naar beneden laten halen door mensen die niet in je projecten of ideeën geloven. Doorzettingsvermogen en je omgeving zijn echt key, vooral in moeilijke tijden.”