Lennart van Rossum (47) vertegenwoordigt samen met zus Wendy de tweede generatie bij De Slaapadviseur, dat zich met 4 vestigingen in en rond Brussel één van de grootste hoogwaardige slaapspecialisten in België mag noemen. “We zijn geen keten maar een échte familiale onderneming, in 1982 opgericht door mijn vader. Kosten noch moeite worden gespaard om de kwaliteit van ons productaanbod én de dienstverlening naar onze klanten zo hoog mogelijk te houden”, benadrukt de zaakvoerder.

Wat vind je zelf jouw belangrijkste (ondernemers)eigenschap?

Empathisch vermogen. Werken met en voor mensen vraagt als ondernemer de nodige empathie. Zowel je werknemers als klanten zijn immers een reflectie van de maatschappij.”

Je leert door de jaren heen mensen beter lezen en ook minder impulsief zijn. Naarmate je ouder wordt, en dus meer kilometers op de teller hebt, leer je als ondernemer verder kijken waar je naartoe wil met jouw business.”

Naarmate je ouder wordt, en dus meer kilometers op de teller hebt, leer je als ondernemer verder kijken waar je naartoe wil met jouw business

Wat is jouw idee van (werk)geluk?

“Op privévlak is het allerbelangrijkste een goede gezondheid. Als je gezond bent, heb je heel veel wensen, maar eenmaal je sukkelt met je gezondheid, blijft er maar één wens over…”

Op zakelijk vlak word ik gelukkig als klanten tevreden zijn over het ganse verloop van het aankoopproces, te beginnen vanaf de eerste winkelervaring tot en met het plaatsen van de matrassen of bedden bij de mensen thuis. Als die hele customer journey vlekkeloss is verlopen, ben ook ik een tevreden man. Als we dan achteraf horen dat de nachtrust van de klant dankzij ons professioneel advies danig is verbeterd, voelt dat aan als de spreekwoordelijke kers op de taart.”


Wat haat/frustreert je het meest als ondernemer?

Het fiscaal regime voor mensen die elke dag werken en actief bijdragen aan de maatschappij en het te kleine verschil op dat vlak met mensen die langdurig werkloos zijn en helemaal niks bijdragen, terwijl die laatsten wel van allerlei extra voordelen genieten net omwille van hun laag inkomen.”

“Hoe kan je zo mensen in godsnaam nog motiveren om te blijven werken?! Beloon hen met een lager loon door 30% in plaats van 45% belastingen te laten betalen. Dan houden ze netto meer over. Het gebrek aan politieke moed om daar überhaupt iets aan te doen, frustreert mij mateloos. We leven in België al meer dan 20 jaar in volledige stilstand en de staatsschuld blijft intussen verder oplopen. De rekening zal onvermijdelijk volgen en dan is mijn grote vrees dat er in de eerste plaats aan extra belastingen voor ondernemers zal worden gedacht.”


Wat is je favoriete motto?

You only live once!”


Wat was voor jou een moment van opperste geluk?

Je geluk delen met je familie en beste vrienden. Wat mij betreft, bestaat er niets mooier dan dat.”