Lien Verwimp (29) is co-founder van Daymaker, een reisinspiratieplatform dat zijn gebruikers matcht aan tips op basis van persoonlijke interesses en reisgedrag. Ze is zelf al jaren reisjournalist bij Chapeau Magazine, was PR-consultant in de reissector en hielp een Chinese travel-app in Shanghai met hun expansie in Europa.

Wat was tot dusver het gelukkigste moment uit je leven?

Het moment dat mijn man en ik na de annulatie van een reis omwille van de coronacrisis per toeval terecht kwamen in Puglia. Dankzij een goede tip ontmoetten we er een familie locals in een authentieke masseria. In het licht van de ondergaande zon hebben we toen urenlang gebabbeld. Bewijs van hoe leuk het was? Een jaar later zijn we op die plek getrouwd. Deze anekdote weerspiegelt voor mij de waarde van een goede reistip, en tot wat die kan uitdraaien.”


Wat vind je zelf jouw belangrijkste (ondernemers)eigenschap?

Authentiek enthousiasme. Want als je zelf niet héél warm bent voor je dienst of product, hoe kunnen anderen dat dan zijn? Ik ben ervan overtuigd dat je met collega’s en partners veel verder geraakt als je buik samen ‘kriebelt’ voor hetzelfde onderwerp of doel. Als ondernemer en CEO vind ik het mijn taak om daarvoor te zorgen. Daar mag je nooit op inboeten.”

Ik ben ervan overtuigd dat je met collega’s en partners veel verder geraakt wanneer je buik samen ‘kriebelt’ voor hetzelfde onderwerp of doel. Als ondernemer en CEO vind ik het mijn taak om daarvoor te zorgen

Voor welke fout heb je de meeste tolerantie?

Probeer-fouten. Als een collega of ikzelf met een concreet doel voor ogen iets nieuws probeert en dat mislukt, is dat helemaal ok. Zolang we maar van onze fouten leren, weten waar het aan lag, en daar in de toekomst rekening mee houden.”

“Als tweezijdig UGC-platform kunnen we helaas geen standaard marketinghandboek volgen, om te groeien is in onze context die trial & error zelfs hyper belangrijk. In de zoektocht naar onze eerste twee medewerkers, stond dat dus voorop.


Welke kleine, alledaagse gebeurtenis kan jou blij maken?

Als ik thuis werk, maak ik steeds tijd voor een wandeling tussendoor. Altijd hetzelfde rondje van een kwartier, maar telkens word ik door iets nieuw verrast: de geur van de bloesems, een nieuwe buurman of -vrouw tegenkomen, de wind die door de bladeren van de bomen ritselt,… Kleine dingen waar ik heel gelukkig van word en die ervoor zorgen dat ik écht even pauze neem om daarna met volle energie terug achter mijn bureau te kruipen.”


Wat beschouw je als jouw grootste prestatie tot dusver?

Het is cliché, maar o zo waar: durven kiezen. Daymaker is gestart als een zijproject, maar het werd al snel duidelijk dat het alles of niets zou zijn. Ik combineerde het eerst met marketingopdrachten waar ik me comfortabel bij voelde en die zekerheid boden. Ik miste ik echter de passie. Ik ging dus voor ‘alles’, en dat ging gepaard met allemaal zaken die compleet nieuw voor mij waren: kapitaal ophalen, een growth hacking traject, medewerkers aanwerven,… Door zo uit mijn comfortzone te treden, groeide ik heel hard op korte tijd. Ik stel me nu af en toe de vraag: when was the last time you did something for the first time?


In wie of wat heb je de laatste tijd geïnvesteerd?

In het creëren van een professionele omgeving voor onze eerste collega’s. Een hele uitdaging omdat er op een jaar tijd al veel was gebeurd en getest. Ik investeer vandaag in cursussen over leiderschap zodat ik een goede coach kan zijn, in het correct documenteren van alles zodat de nieuwe medewerkers vlot hun weg vinden in het bedrijf, en in een open cultuur waarin alles kan besproken worden. Uiteraard is dat alles een marathon, geen sprintje. Maar de eerste grote stap is alleszins gezet.”