Sinds drie jaar is storytelling de rode draad doorheen de activiteiten van Liesbeth Claeys. Haar creative agency Perfect Story creëert aantrekkelijke verhalen voor klanten en met netwerkorganisatie Ladies On The Road biedt ze een podium aan onderneemsters met een boeiend verhaal. Na een carrière als marketing-en communicatiemanager in diverse bedrijven zette Claeys in 2020 de stap naar het ondernemerschap. Haar beste beslissing ooit, zegt ze zelf. “Sindsdien ben ik één brok positivisme en energie!”

Wat vind je zelf jouw belangrijkste (ondernemers)eigenschap?

“Mijn drive! Klanten spreken vaak lovend over de energie die ik uitstraal. Blijkbaar kan ik goed mensen enthousiasmeren. Ik hoor ook vaak dat onderneemsters na een event van Ladies on the Road volledig opgeladen terug naar huis keren, omdat mijn drive naar verluidt aanstekelijk werkt.”


Wat is jouw idee van (werk)geluk?

Een job doen die je graag doet, die niet aanvoelt als werken. Ik prijs me dus echt wel gelukkig dat ik mijn twee passies - schrijven en events organiseren - mag combineren en hoop dit nog lang te kunnen doen.”


Wat haat/frustreert je het meest als ondernemer?

Het idee dat sommige mensen hebben dat het allemaal vanzelf komt. Soms krijg je uit onverwachtse hoek de opmerking: ‘ja maar bij jou gaat dat allemaal makkelijk’. Daar kan ik best boos om worden. Mijn succes is het resultaat van hard werken en dat gaat helaas niet vanzelf. Bij niemand trouwens.”

Mijn succes is het resultaat van hard werken en dat gaat helaas niet vanzelf. Bij niemand trouwens

Wat is je favoriete motto?

A smile is the prettiest thing a girl can wear. Ik ben van nature een positief iemand en hou ervan als mensen rondom mij ook oprecht glimlachen.”


Wanneer heb je voor het laatst gehuild? Waarom?

“Niet zo lang geleden. Het was een week waarin werkelijk alles tegenzat en dan durf ik wel eens een traantje wegpinken. Zo’n momenten duren trouwens nooit echt lang. Maar het kan wel eens deugd doen om je emoties toe te laten en eens hard te foeteren. Naast onderneemster blijf je natuurlijk in de eerste plaats ook een mens en sommige dingen raken je nu eenmaal meer dan andere.”


Wat beschouw je als jouw grootste prestatie tot dusver?

“Het uitbouwen van Perfect Story en Ladies on the Road. Ik ben enorm trots dat ik vanuit het niks in dit ondernemersavontuur ben gedoken.”

“Waar ik ook fier op ben, is The Conference. Dit jaar is dit event aan zijn tweede editie toe, maar in 2022 beet ik de spits af met maar liefst 150 deelnemers. Dat overtrof mijn stoutste verwachtingen.”


In wie of wat heb je de laatste tijd geïnvesteerd?

In mijn bedrijfspand. Door de groei van Perfect Story bleek de nood aan een eigen werkplek plots groter te worden. Enkele weken terug zette ik mijn handtekening onder de verkoopakte en kan ik een volgende stap zetten in mijn ondernemersavontuur.”

“In het pand zal ik trouwens niet enkel mijn creative agency onderbrengen, maar ook kleinschalige workshops van Ladies on the Road organiseren.”


Is er iemand die je leven heeft bepaald? In welke zin?

“Mijn mama. Ze stierf toen ik amper negen jaar was. Haar vroege overlijden heeft me heel snel zelfstandig gemaakt. Maar mijn moeder was ook net als ik een enthousiast iemand, met een enorme veerkracht. En ik hou haar steeds in gedachten als inspiratiebron.”


Wie of wat bezorgt jou een onweerstaanbare glimlach?

Een welgemeend compliment. Af en toe ontvang ik van mijn klanten een leuk berichtje en dan glim ik van trots. Ondernemen doe je niet om complimenten te krijgen, maar de appreciatie van mijn klanten, van de deelneemsters aan Ladies on the Road, kan mij écht blij maken.”


Wat heb je geleerd uit je moeilijkste momenten?

“Ik ben zelf een zondagskind, letterlijk en figuurlijk, want geboren op paaszondag 1980.”

Ik ga er steeds van uit dat altijd alles goed komt! Daarom niet meteen, maar na enige tijd klaart de mist weer op en breekt de zon door.”