Ex-hockeyer en voormalig Red Lion Maximilien Peeters (30) is een ondernemer pur sang. Naast de dagelijkse leiding over La Movida, een marketing agency dat door zijn moeder Michele werd opgestart, is hij ook CEO van The Agency, een marketing- en carrièreadviesbureau voor topsporters dat hij mee oprichtte, én CMO van non-alcoholische drankenproducent Niets. Daarnaast investeert hij in Coffee Lacrosse, een Belgische keten van hippe koffiebars. “Ik lig meer en meer wakker van hoe ik voldoende impact kan hebben om mensen te helpen die minder kansen in het leven kregen”, zegt Peeters die de dag steevast start met een uurtje sporten.

Hoe belangrijk is geld voor jou?

“Geld is niet echt belangrijk voor mij, alleen wil je het wel voldoende hebben om aangenaam te leven. Belangrijker is dat je zelf ervaringen kan opdoen, nieuwe zaken kan ontdekken en blijft groeien als ondernemer. De winst van alles waarbij ik betrokken ben, vloeit niet naar mijn rekening maar wordt quasi volledig geherinvesteerd in nieuwe projecten.”

Wat was tot dusver je beste investering?

“Een luxe horloge dat intussen mooi in waarde is gestegen. Maar belangrijker nog was dit horloge de conversation starter tussen mezelf en Alexandre Hauben, mijn huidige zakenpartner. We waren beiden uitgenodigd op hetzelfde evenement en ik kan zeggen dat ik achteraf gezien sta waar ik momenteel sta op zakelijk vlak, dankzij dat horloge. Door die toevallige babbel was er een klik en hebben we daarna samen Botaniets uitgebouwd tot ons eerste succesverhaal.”

En je slechtste investering?

“Een eigen wijnbar in Gent openen want al snel bleek dat ik zelf geen ‘horecamateriaal’ was. Daarom heb ik zelf vrij snel de knoop doorgehakt om dat verhaal stop te zetten.”


Waar heb je professioneel gezien spijt van?

“Na mijn studies ben ik direct bij het marketing agency van mijn moeder begonnen. Achteraf gezien had ik misschien beter elders eerst enkele jaren ervaring opgedaan en de nodige fouten daar gemaakt (lacht).”

Ben je iemand die vaak piekert?

“Piekeren doe ik niet over waarom iets niet loopt, maar meer over hoe ik voor verbetering kan zorgen, hoe ik zaken sneller of grootser kan laten worden. Ik geef toe dat mijn brein zich soms in 100.000 bochten wringt over de vraag wat onze volgende stap moet zijn. Daarnaast begin ik meer en meer wakker te liggen over hoe ik meer impact kan hebben op mensen die in hun verleden minder kansen kregen.”

Ik begin meer en meer wakker te liggen over hoe ik meer impact kan hebben op mensen die in hun verleden minder kansen kregen

Wat is voor jou het leukste aan ondernemen?

De spanning en het onbekende van nieuwe projecten, maar ook het feit dat je je elke dag opnieuw moet bewijzen en soms zelfs moet heruitvinden om je cliënteel en partners optimaal te bedienen.”

Welke grote ondernemersdroom koester je nog?

“Mijn grootste ondernemersdroom is een wereldwijd bekend merk of bedrijf ontwikkelen, door bijvoorbeeld één van onze bestaande bedrijven over onze landsgrenzen heen te laten groeien. Binnen 2 à 3 jaar hoop ik dat laatste van mijn bucketlist te mogen schrappen en me dan bezig te houden met opnieuw andere projecten en zelfs nieuwe bedrijven.”


Welke opofferingen moet je in je privéleven doen om te kunnen ondernemen?

“Ik sta ’s ochtends heel vroeg op en ben pas ten vroegste tegen 20u30 uur thuis. Lange uren horen bij het uitbouwen van een eigen business, denk ik. Daarom zie ik het zelf niet als een opoffering van mezelf, maar eerder van de mensen in mijn directe omgeving. Want de knop volledig uitzetten doe ik bijna nooit. Ook in weekend spendeer ik ook enkele uren aan ideeën uitwerken of strategieën finetunen. Alles wat ik doe is aan 120%, maar als ik dan eens een break neem, ben ik ook helemaal gedeconnecteerd van het werk.”

Heb je naast ondernemen nog andere grote passies of hobby’s en trek je daar voldoende tijd voor uit?

Ik begin elke dag steevast met een uur sporten. Daarnaast speel ik ook nog sporadisch hockey en golf. Van zodra het weer wat mooier wordt, maak ik daar wel terug meer tijd voor vrij.”


Wat is de belangrijkste ondernemersles die jij de voorbije jaren hebt geleerd?

“Een les die mijn mama en zakenpartner me leerde: Do things with passion or not at all! Als je niet bereid bent om je 120% te smijten - zonder enige zekerheid op succes - dan moet je er volgens mij gewoonweg niet aan beginnen.”