Bedrijf: Connus
Oprichter(s): Alexandre Goossens
Hoofdkantoor: Gent
Startdatum: 2020
Omzet: niet bekend
Team: 4 mensen

Alexandre Goossens (24) is founder en manager van Connus, een jonge Gentse start-up die een app ontwikkelde waarop influencers enerzijds en bedrijven en merken anderzijds elkaar vlotter kunnen vinden en die intussen in 40 landen wordt gebruikt. “Ondanks het feit dat het nu wel heel bizarre tijden zijn, heb ik nog geen moment spijt gehad van mijn keuze om zelf te gaan ondernemen.”

Hoe belangrijk is geld voor jou?

Ik zie geld niet als een drijfveer maar het is wel essentieel om bepaalde dingen te kunnen doen. Dit zowel op het vlak van ondernemen, maar ook daarnaast heb je geld nodig om een goed leven te kunnen leiden.”

Wat was tot dusver je beste investering?

“Ondanks het feit dat het nu wel heel bizarre tijden zijn, heb ik nog geen moment spijt gehad van mijn keuze om zelf te gaan ondernemen. Ik geloof 300% in Connus en daarom heb ik ook alles wat ik de voorbije jaren bijeen heb gespaard in mijn bedrijf gestoken. En dat is tot op vandaag dan ook mijn beste investering geweest.”

En je slechtste investering?

“Connus bestaat natuurlijk nog niet heel erg lang, maar op dit moment kan ik zeker nog niet spreken van een slechte investering. Ik heb het geluk te kunnen terugvallen op een zeer goede entourage, waardoor er zeker al een paar slechte investeringen werden vermeden. Ik geloof dan ook heel hard in het belang van een sterk netwerk van ervaren mensen die jouw reilen en zeilen mee kunnen volgen en ook mee nadenken waar nodig. Maar vraag het mij volgend jaar eens opnieuw en dan zal ik er waarschijnlijk een paar kunnen opnoemen (lacht).”


Wat houdt je ‘s nachts wakker?

“Ik heb momenten dat ik ‘s nachts wakker word met nieuwe ideeën of ingevingen maar deze geven mij de extra boost aan energie om er de volgende dag weer keihard in te vliegen.”

Waar ik ook vaak van wakker lig, is de gezondheid van mijn tante en grootmoeder. Mijn tante kreeg dit jaar de diagnose van darm- en leverkanker. En mijn grootmoeder van 90 jaar ligt ook in het ziekenhuis. Dit zijn ook zaken die me toch wel wakker houden.”


Wat is voor jou het leukste aan ondernemen?

“Het leukste aan het ondernemen is dat je iedere dag weer enthousiaste nieuwe mensen leert kennen: dat kunnen klanten zijn, of mensen die de app voor het eerst downloaden.”

“De vele mails of berichtjes van bestaande users, de nieuwe inschrijvingen,... Op zo’n momenten krijg je de bevestiging dat ons platform inspeelt op een belangrijke nood in de markt en het doet dan ook deugd om te zien dat mensen vrij makkelijk de weg naar Connus vinden.”

Met het ganse team samenwerken en de juiste puzzelstukjes op zijn plaats leggen om tot een mooi geheel te komen, is volgens mij het leukste deel aan ondernemen

“Daarnaast kan rekenen op een fantastisch team. Recent kwam Louise Blondé ons team versterken en ik kijk enorm uit naar de samenwerking met haar. Met het ganse team samenwerken en de juiste puzzelstukjes op zijn plaats leggen om tot een mooi geheel te komen, is volgens mij het leukste deel aan ondernemen. Met z’n allen toewerken naar die ene ultieme droom: Connus marktleider laten worden op vlak van influencer marketing.”

Welke grote ondernemersdroom koester je nog?

“Mijn grootste droom is om een gezond bedrijf uit te bouwen met meerdere vestigingen en een nog uitgebreider team van gemotiveerde mensen die allemaal hetzelfde doel nastreven.”


Welke opofferingen moet je in je privéleven doen om te kunnen ondernemen?

“Ik kan niet zeggen dat ik op dit moment veel zaken moet opofferen in mijn privéleven. Mijn familie en vrienden zien dat ik momenteel op een belangrijk kruispunt in mijn leven sta en begrijpen dan ook zeer goed dat ik bepaalde sociale activiteiten moet laten liggen om mijn dromen te kunnen waarmaken. Het zijn vaak lange werkdagen maar ik ben ervan overtuigd dat deze vroeg of laat beloond zullen worden.”

Heb je naast ondernemen nog andere grote passies of hobby’s?

“Naast ondernemen ben ik ook een gepassioneerd golfer. Het is een sport die mij de mogelijkheid geeft om even mijn hoofd leeg te maken en te genieten van de natuur. Ik besteed er minder tijd aan dan vroeger maar de keren dat ik er ben, geniet ik er des te meer van.”


Wat is de belangrijkste ondernemersles die jij de voorbije jaren geleerd hebt?

“Ik ben jong, gedreven en heb een serieus temperament. De belangrijkste les die ik in mijn nog korte ondernemersbestaan heb geleerd, is: wees geduldig. Je hoeft niet altijd meteen te reageren op bepaalde situaties. Het is altijd goed om er eerst over na te denken of er eens een nachtje over te slapen.”