(Photo by Carlos López)

Andreas De Neve is één van de drie founders en CEO van TechWolf dat AI-oplossingen bouwt die ondernemingen helpt om de skills van hun werknemers in kaart te brengen en beter af te stemmen op de bedrijfsstrategie. Eerder dit jaar rondde de Gentse start-up een kapitaalronde van 1 miljoen euro succesvol af.

Hoe kan je naast je drukke ondernemersbestaan het best ontspannen?

“Ik heb één grote uitlaatklep naast ondernemen, en dat is basketbal. Het is de enige plaats waar ik anderhalf uur aan een stuk niét aan werk kan denken. Tijdens andere ontspanningsmomenten, bijvoorbeeld reizen, fitness of terrasjes met vrienden, betrap ik mezelf erop dat ik vaak toch nadenk over werk.”


Waaraan geef je graag geld uit?

“Ik koop heel graag kostuums, terwijl ik eigenlijk vrij weinig gelegenheden heb om deze aan te trekken. Ik heb een tiental pakken hangen in mijn kast, waarvan ik de helft nog nooit heb aangehad buiten de winkel.”


Welk recent boek kan je iedereen aanraden? Waarom?

Zero to One van Peter Thiel is een absolute aanrader. Het prachtige aan het boek is dat Peter Thiel erin slaagt om een tiental verschillende ideeën te beschrijven in 150 pagina's. Sommige auteurs kunnen 300 pagina's vullen over één idee dat je eigenlijk na 20 pagina's al volledig begrijpt.”


Wie tip jij als een beloftevolle start-up waar we de komende jaren nog veel zullen van horen?

Beerselect, één van onze collega alumni uit Birdhouse Accelerator. Ze laten kleine brouwers toe om hun bieren te brouwen in hun brouwerij, en nemen een groot deel van de logistiek voor hun rekening. Datzelfde commercieel model wordt onder andere ook gehanteerd door Amazon en bol.com en de groeiende markt voor speciaalbieren maakt het allemaal zeer aantrekkelijk.”


Op welke realisatie ben je zelf het meest trots?

“Als sporter heb ik al drie keer mijn voorste kruisband gescheurd, en telkens een jaar lang fanatiek gerevalideerd: kine, fitness.,... De mentale dreun van het hervallen in mijn blessure en het overwinnen daarvan hebben een belangrijke rol gespeeld in mijn ontwikkeling als persoon en hoe ik vandaag omga met zaken die minder goed lopen.”