Gary Vanbutsele is medeoprichter en Board Member van Direct, een snelgroeiend bedrijf uit Ronse dat als cloud integrator en strategische partner andere bedrijven helpt om hun technologie zodanig in te zetten dat ze er een maximaal concurrentievoordeel uit halen. Daarnaast is hij co-founder en CEO van de Oost-Vlaamse start-up Whale die begin 2020 het levenslicht zag en een centraal platform ontwikkelde waarop alle kennis binnen een organisatie, die normaal verspreid zit over meerdere departementen, netjes en overzichtelijk wordt gebundeld.

Hoe kan je naast je drukke ondernemersbestaan het best ontspannen?

“Ik lees ontzettend graag boeken, zowel fictie als non fictie. Vaak lees ik er in eenzelfde periode twee tegelijkertijd. Dat lijkt op een of andere manier goed te werken. Daarnaast probeer ik af en toe mijn gedachten te verzetten op een tennisveld of golfterrein. Uiteraard doe ik er ook alles aan om zoveel mogelijk tijd door te brengen met mijn gezin dat sinds kort uit drie vrouwen en mezelf bestaat.”


Waaraan geef je graag geld uit?

“Ik geef niet heel snel geld uit maar als ik het dan doe, is dat doorgaans goed doordacht en quasi nooit impulsief. Een tijdje geleden kocht ik een elektrische Cowboy-fiets, vooral dan voor mijn verplaatsingen van en naar het werk. Daarnaast gaat het meeste van mijn geld naar mijn huis, reizen of naar mijn eigen ventures.”


Welk recent boek kan je iedereen aanraden? Waarom?

“Niet de meest recente, maar nog steeds één van de beste boeken die je kan lezen als je succesvol wil ondernemen is “How to Win Friends and Influence People’ van Dale Carnegie. Het boek staat vol basiswaarheden en vaardigheden, maar waarvan je beseft dat steeds minder mensen ze beheersen.”


Wie tip jij als een beloftevolle start-up waar we de komende jaren nog veel zullen van horen?

“Een start-up waar ik oprecht in geloof, is die van mijn vrouw Sabrine. Zij zegde begin vorig jaar haar vaste job op om zich vol enthousiasme en heel veel passie te storten op haar eigen project: PersonalFit is een online coaching platform met inspirerende work-outs en gezonde recepten.”

“Vanuit een digitale aanpak coacht ze drukbezette vrouwen naar een gezondere levensstijl. Geen bullshit zoals intermitting fasting diëten maar gewoon een gezonde relatie tussen voeding, sport en mens.”


Op welke realisatie ben je zelf het meest trots?

De combinatie van mijn gezin en mijn realisaties bij Direct en Whale. Het is zeker niet eenvoudig om te ondernemen en tegelijk een gezonde work-life balans te vinden en te behouden, maar met open communicatie en goede afspraken met je partner lijkt dit wonderwel goed te lukken.”