De Oost-Vlaamse Nadia El Makhfi is naast een gepassioneerde fotografe één van de twee gezichten van de populaire podcastreeks 50Koffies. “Ik ben excited om dit project naar de toekomst toe nog groter te maken en zo nog meer impact te creëren!”

Hoe kan je naast je drukke ondernemersbestaan het best ontspannen?

“Ik ontspan het best bij mijn familie. Elk moment dat ik vrij ben, is een gelegenheid om op bezoek te gaan bij mijn ouders en zussen om daar intens te genieten van een glaasje Marokkaanse thee en de gezellige drukte van ons gezin. Lachen, gieren, brullen is een goede samenvatting van hoe het er bij ons thuis aan toegaat als we met z’n allen samenkomen. In totaal zijn we met 8 kinderen, ik heb 6 zussen en één broertje.”

“Daarnaast geniet ik ook heel erg van korte trips maken met vriendinnen naar leuke verlaten plaatsen. Overnachten in boomhutten, surfhuisjes en cabins zijn mijn favorieten! Enerzijds kan ik heel hard genieten van de drukte van ons familie en anderzijds is er het contrast van de natuur die mij tot rust brengt.”


Waaraan geef je graag geld uit?

“Ik ben wel iemand die graag geld uitgeeft aan leuke kleren. Mijn outfit bepaalt of ik me goed of slecht voel doorheen de dag. Het is alsof een juiste outfit mij telkens weer extra power geeft! Met Yana (Smits; het andere gezicht van 50koffies) is er de afspraak dat we op werkdagen steeds hakken dragen om ons extra empowered te voelen!”

“Een tweede ding is cadeautjes kopen voor de mensen die ik liefheb. Als ik weet dat iemand iets nodig heeft of ik iemand blij maak met een specifiek object of wat dan ook, dan zal ik dat meteen aankopen. Ongeacht de prijs. Een goed restaurantbezoek vind ik ook wel altijd de moeite waard!”


Welk recent boek kan je iedereen aanraden? Waarom?

Hallo witte mensen van Anousha Nzume. Een boek dat, ondanks mijn Marokkaanse afkomst, ervoor zorgde dat ik veel bijleerde over racisme. Waar uitspraken nu effectief vandaan komen, waarom bepaalde uitspraken wel of niet door de beugel kunnen en een heleboel andere inzichten die ik voordien niet had. Kortom, een heel fijn boek, op een leuke manier gebracht met hier en daar de nodige humor.”


Wie tip jij als een beloftevolle start-up waar we de komende jaren nog veel zullen van horen?

“Het is niet echt een start-up maar wel een prachtig initiatief van Hassan Al Hilou: CAPITAL gaat een community place worden voor Brusselse jongeren waar ze, ongeacht hun achtergrond, concrete opleidingen en workshops kunnen volgen die hen op die manier op de arbeidsmarkt moeten helpen. Elke deelnemer zal er buitenwandelen met een opportuniteit! Het wordt een onestopshop voor jongeren en bedrijven om met elkaar te connecteren en te educeren.”


Op welke realisatie ben je zelf het meest trots?

“Op de podcast 50Koffies. Ik besloot om vorig jaar mijn netwerk uit te breiden en te verhuizen van Zelzate naar Antwerpen om daar te gaan werken. Ik belandde er in de co-working space van Yana en alles wat we vanaf dan samen hebben ondernomen, voelt aan als een enorme stap voorwaarts. Ik ben dan ook excited om dit project naar de toekomst toe nog groter te maken en zo nog meer impact te creëren!”