Pieterjan Verhaeghen is co-founder & CEO van de Vlaamse energiestart-up Bolt, dat een platform aanbiedt waar mensen hun elektriciteit rechtstreeks kunnen aankopen bij lokale opwekkers van groene energie.

Hoe kan je naast je drukke ondernemersbestaan het best ontspannen?

“Een start-up definitief op de rails krijgen, is natuurlijk heel hectisch en zelfs ’s nachts kan ik moeilijk rust vinden. De beste manier om daar toch in te slagen, is vooral ver van mijn smartphone en liefst ergens in de natuur. Eens goed gaan kamperen met leuke mensen rond een kampvuur: beter wordt het niet.”


Waaraan geef je graag geld uit?

“Ik geef heel graag geld uit aan avontuur! Wanneer je een berg beklimt of een zotte jungletocht naar een of andere tempel maakt, voel je jezelf pas écht leven. Heerlijk is dat en de wishlist wordt enkel langer en gekker.”

Ik denk dat we als consument een switch moeten maken naar meer kwaliteit in plaats van kwantiteit

“Ik ben verder een ongelofelijke fan van duurzame kwaliteitsproducten die gemaakt zijn om lang mee te gaan. Zo kan je beter eenmaal een goed keukenmes kopen dat meegaat tot aan je pensioen in plaats van brol die je om het jaar moet vervangen. Ik denk dat we als consument een switch moeten maken naar meer kwaliteit in plaats van kwantiteit.”


Welk recent boek kan je iedereen aanraden? Waarom?

“Ik ben één van die mensen die nu pas Yuval Noah Harari aan het lezen is en ik moet eerlijk bekennen: zijn boeken laten een diepe nadruk op mij na. De concepten spoken nu al maanden continu door mijn hoofd. De auteur biedt je een sterk inzicht in de onderstromen van de maatschappij.”


Wie tip jij als een beloftevolle start-up waar we de komende jaren nog veel zullen van horen?

“Ik ben een grote fan van Kriket, de Brusselse start-up die voeding op basis van krekels mainstream wil maken. Ze hebben recent geld opgehaald en zijn bezig met het verbreden, wat de sleutel is voor verdere groei. Het team van Kriket is echt heel sterk en hun welslagen zal een belangrijke impact hebben op onze voedselvoetafdruk.”


Op welke realisatie ben je zelf het meest trots?

“Met Bolt kunnen we ons eerste jaar afsluiten met 7.500 gezinnen gekoppeld aan maar liefst 72 lokale opwekkers van groene stroom. Ik denk dat dit een mooie basis is om verder door te groeien.”

“Verder lanceerden we innovatieve campagnes die tot in de wandelgangen van het parlement weerklinken en dat is net wat we willen: impact maken om de transitie naar groene energie te versnellen!”