Suyin Aerts, die vroeger professioneel ballerina was, kreeg ooit de persprijs tijdens de Miss België-verkiezing en was vier jaar lang voorzitter van Artemis in Brussel, een netwerk voor ondernemende vrouwen. Tegenwoordig kennen we haar als onderneemster (zaakvoerster van X-Treme Creations), als presentator/moderator én als tv-journaliste voor Kanaal Z.

Hoe kan je naast je drukke ondernemersbestaan het best ontspannen?

“Als ex-topsporter is sporten hetgeen mij het dichtste bij mezelf brengt en dus ook een ideale vorm van ontspanning. Dat gaat van fitnessen met een personal trainer maar ook lopen en mountainbiken vind ik heerlijk. Na mijn carrière als danseres ontdekte ik ook snowboarden en dat is echt op en top ontspanning. Maar ook een goede Netflix-serie en een boek kunnen me bekoren.”


Waaraan geef je graag geld uit?

“Ik ben nogal een levensgenieter dus ik hou van een goed restaurant met lekkere wijnen. Maar ik ben eveneens een fashionista dus aan kleren en sneakers ook geen gebrek. Boeken koop ik liever dan ze te lenen uit de bibliotheek en lezen doe ik het liefste op een ouderwetse manier: met papier in de hand.”


Welk recent boek kan je iedereen aanraden? Waarom?

The monk who sold his ferrari van Robin Sharma is een aanrader en ook de boeken van Yuval Noah Harari heb ik erg graag gelezen. Ik lees veel business- en managementboeken om bij te leren en ook vaak voor mijn job als moderator. Altijd bijzonder als je boeken kan lezen van mensen die je kent.”

“Oh ja, ik mag ook Becoming van Michelle Obama niet vergeten vermelden. Wat een rolmodel is die vrouw, ik wou dat ik ook haar persoonlijk kende (lacht)!”


Wie tip jij als een beloftevolle start-up waar we de komende jaren nog veel zullen van horen?

“Ik ben een grote fan van Hello Customer en nog meer van Leslie Cottenje. De manier hoe zij de dingen aanpakt, de mensen met wie ze zich omringt en door wie ze zich laat inspireren beloven heel veel goeds. Ze is ook een geweldig rolmodel voor andere jonge onderneemsters.”

“Maar ik werk veel met start-ups samen en heb er ook al veel mogen helpen om hun pitches te verbeteren, dus ik heb al veel talent gezien en hoop dat ik nu niemand teleurstel.”


Op welke realisatie ben je zelf het meest trots?

“Zonder enige twijfel zijn dat mijn dochters Jade (12) en Noa (13). De manier hoe zij moeiteloos school weten te combineren met hun vele hobby's, is echt verbluffend. Ik ben ook trots op hun zelfstandigheid, creatieve geest, doorzettingsvermogen, wendbaarheid en de ondernemerszin die ze op deze jonge leeftijd al laten zien.”

“Ik hoop dat ze verder kunnen uitgroeien tot gezonde, dynamische vrouwen met een goede work-life balance. Ik wens hen ook toe dat veel van hun grootse dromen werkelijkheid mogen worden.”