Wim Van Buynder is managing partner en medeoprichter van de Lokerse app ontwikkelaar Next Apps.

Hoe kan je naast je drukke ondernemersbestaan het best ontspannen?

“Ik speel heel graag boardgames met mijn vrienden. De beste games zijn die waar geen dobbelstenen aan te pas komen - da’s puur geluk - maar waar je je eigen strategie moet uitstippelen om te kunnen winnen. De analogie met ondernemen is dan ook geen toeval.”


Waaraan geef je graag geld uit?

Aan dure sportwagens ... van LEGO. Sinds 2015 brengt LEGO heel gedetailleerde sportwagens op de markt. Pareltjes van meer dan 3.000 blokjes en meer dan 1.000 stappen om ze te bouwen. Mijn wagenpark bestaat nu uit 3 fancy bolides en 1 Landrover waar ik uren bouwplezier aan beleefd heb.”


Welk recent boek kan je iedereen aanraden? Waarom?

Insanely Simple van Ken Segall. Het vertelt het verhaal van een van de eerste marketeers die rechtstreeks voor Steve Jobs werkten. In het geval van Segall heeft die nauwe samenwerking met de geestelijk vader van Apple twaalf jaar geduurd.”

“Het boek gaat over simplicity in de breedste zin van het woord: bedrijfsvoering, aanbod, personeel, marketing, sales,... Simplicity is sinds de opstart van Next Apps dan ook een van onze core values.”


Wie tip jij als een beloftevolle start-up waar we de komende jaren nog veel zullen van horen?

“We werken veel voor start-ups en zitten met heel veel beloftevolle bedrijven rond de tafel. Als ik er één moet uitpikken, is het AutoDialog. Zij focussen zich op de digitalisering van de automotive sector. Door de Tesla’s van deze wereld kan de rest niet achterblijven en moeten zaken anders en efficiënter beginnen verlopen. En daar heeft AutoDialog uit Wijnegem een pasklaar antwoord op.”

Op welke realisatie ben je zelf het meest trots?

“Het is een cliché maar Next Apps als bedrijf vind ik persoonlijk de mooiste realisatie. We zijn gestart met drie partners die alles zelf deden en gegroeid naar een team van 23 mensen in 6 jaar tijd, op ons eigen tempo en met eigen middelen. We hebben een heel mooi kantoor ingericht in het centrum van Lokeren, waarvan we hopen er binnenkort met z’n allen terug te kunnen intrekken.”